Bebeklerde neden metal kaşık kullanılmaz?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde neden metal kaşık kullanılmaz?
  2. Bebeklere metal kaşık ne zaman verilir?
  3. Bebeklere neden silikon kaşık?
  4. Bebeklerde hangi kaşık kullanılmalı?
  5. Bebekler ne zaman kaşıkla yer?

Bebeklerde neden metal kaşık kullanılmaz?

Beslenmeyi tamamen bebeğin sindirim ve metabolik işlevlerinin gelişimi belirler. Ek besinlere geçiş döneminde yutma refleksi zayıf olduğundan kaşıkla verilenleri ağızdan çıkarma eğilimi olabilir. Bu dönemde diş etlerine zarar verebileceğinden metal yerine silikon kaşık tercih edilmelidir.

Bebeklere metal kaşık ne zaman verilir?

- 18-24 ay arasında ise bebek kaşığın yanında çatal da kullanmaya başlayabilir. Çatal, kaşığa göre daha gelişmiş motor hareketleri istediği için bebeğe, 1,5 yaşını geçtikten sonra verilmelidir.

Bebeklere neden silikon kaşık?

- Yüksek sıcaklığa dayanıklı yapısı sayesinde, kaynatma yöntemi ile temizlenebilir. - Ayrıca, fiziki zorlamalara karşı da dayanıklıdır, kolayca deforme olmaz. Yukarıdaki avantajlarından ötürü silikon bebek kaşıkları annelerin en çok tercih ettiği mama kaşıkları arasında yer almaktadır.

Bebeklerde hangi kaşık kullanılmalı?

Yukarıdaki avantajlarından ötürü silikon bebek kaşıkları annelerin en çok tercih ettiği mama kaşıkları arasında yer almaktadır. Buna ek olarak, bebek büyüdükçe 6. aydan sonra polipropilen malzemeden üretilen sert özellikli mama kaşıkları da tercih edilebilir.

Bebekler ne zaman kaşıkla yer?

Bebeğinizin yeme alışkanlıklarını gözlemleyip hazır olduğunu düşündüğünüzde çatal kaşık kullanmaya başlayabilirsiniz. Bebek kaşıkları bu süreçte öncelikli olarak hayatınızda yer almaya başlayacaktır. 6-12 ay arasındaki bebekler püre kıvamındaki besinleri rahatlıkla tüketebilecek yeteneğe sahip olurlar.