Simetrik ne demek?

İçindekiler:

  1. Simetrik ne demek?
  2. Simetrik sekiller nelerdir?
  3. Matematikte yansıma ne demek?
  4. Simetri aynası nedir ne işe yarar?
  5. Doğadaki simetri örnekleri nelerdir?

Simetrik ne demek?

Simetri doğrusu şekilleri iki eş kısma ayırır. Şekil, simetri doğrusundan katlandığında bu iki eş kısım birbirini tamamen örtecek şekilde üst üste gelir. Böyle şekillere simetrik denir.

Simetrik sekiller nelerdir?

Bir şekli iki eş parçaya ayırdığımız zaman, eğer sağında ve solunda aynı şekiller var ise o zaman simetrik elde etmiş oluruz. Yani herhangi bir cismin ortasından çizgi çektiğimiz vakit, her iki taraf da birbirine benzer ise o zaman buna simetri deriz. Örnek: Mesela elimizde bir kare cisim olsun.

Matematikte yansıma ne demek?

Matematikte Yansıma Yani tam zıttı bir doğru parçası üzerinde cismin köşe noktaları üzerinden ele alınarak işlem yapılır. Yansıma: Yansıma bir cismin koordinat üzerindeki zıt koordinatları olarak ifade edilmektedir.

Simetri aynası nedir ne işe yarar?

Simetri, verilen bir şeklin bir doğruya göre katlandığında doğrunun diğer tarafına aynısının eşit mesafede çıkmasıdır. Simetri aynası ise, hem ayna özelliği taşıyan hem de şeffaf olması sayesinde arkadaki görüntüyü görmeye olanak tanıyan materyaldir.

Doğadaki simetri örnekleri nelerdir?

Doğadaki nesnelerin çoğu simetriktir. Deniz yıldızları veya çiçek yaprakları radyal simetri simetri, gezegenlerin güneşin etrafında periyodik hareketlerle dönmesi de dairesel simetri örneğidir. Bal peteğinin veya bir kar kristal taneciğinin altıgen yapısı simetriktir.