Dövme yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Dövme yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
  2. Dövme makinesi saniyede kaç kez vurur?
  3. Dövme yaptırdıktan sonra kaç gün su Değmemeli?
  4. Dövme yaptırdıktan sonra ne kadar krem sürülür?
  5. Dövme yaptırdıktan sonra hangi krem sürülür?
  6. Dövme yaptırdıktan sonra kaç gün denize girilmez?
  7. Uzmanlığa dövme engel mi?
  8. Dövme Yaptırmak iş hayatını etkiler mi?

Dövme yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

İlk günden sonra nemlendirici krem ya da dövmecinin önerdiği kremi kullanmalısınız. Gün içinde dövmenizi kuru bırakmadan hafif nemli kalacak kadar 4-8 kere bu kremi kullanınız. Bu noktada işin sırrı dövmeyi nemli ve temiz tutmak, kabuk yaptırmamaktır. 2-4 hafta süresince günde birkaç kez krem sürmeye devam edin.

Dövme makinesi saniyede kaç kez vurur?

Modern dövme makineleri de atalarıyla aynı prensiplere bağlı olarak çalışırlar. Bir elektrik devresinin açılıp kapanmasıyla çalışan makine, ucunda mürekkebi olan iğneyi aşağı yukarı hareket ettirerek deri altına dakikada 3000 tane olacak hızda delik açmaktadır.

Dövme yaptırdıktan sonra kaç gün su Değmemeli?

Duşa girebilirsiniz ancak sıcak su ve sauna salonları dövmenize ciddi zarar verebilir; o yüzden dövme işleminden sonra 2-3 hafta girmemelisiniz. Ayrıca dövme işleminden sonra bir hafta duş jeli veya şampuanın dövme bölgesine değmemesi gerekir. Havuza ise en az iki hafta girilmemelidir.

Dövme yaptırdıktan sonra ne kadar krem sürülür?

Bepantol Kremi ile 3 hafta daha krem sürmeye devam edeceksiniz. Emiliminin daha fazla olması nedeniyle günde 4-5 defa krem sürmeyi ihmal etmeyin. Kreminizi sürmeyi bırakırsanız dövmenizin solması kaçınılmaz olacaktır. Dövme yüzeyindeki parlak doku (bknz: dövme günlüğü) geçene kadar krem sürmelisiniz.

Dövme yaptırdıktan sonra hangi krem sürülür?

Dövme bakımı; dövme yapıldıktan hemen sonra başlar ve gün içerisinde 2 saatte bir tekrar eder, uygun olan merhem (bepanthol merhem) her iki saatte bir ince bir tabaka şeklinde sürülür. Merhemi sürmeden önce kuru bir selpak ile silinmesi atan boyanın ve eski derinin kalkması açısından önemlidir.

Dövme yaptırdıktan sonra kaç gün denize girilmez?

Dövme yaptırdıktan sonra ilk iki hafta denize girilmemesi gerekiyor.

Uzmanlığa dövme engel mi?

Vücuduna "DÖVME" yaptırmış ve Uzman Çavuş olmak isteyenler, başvurlarınızı sadece Kara Kuvvetleri Komutanlığı hali hazırda kabul ediyor. Diğer Kuvvetler kabul etmiyor... santimetrekareden büyük veya büyüklüğüne bakılmaksızın dini, siyasi, cinsellik ve şiddet içerikli dövme bulunmamak."

Dövme Yaptırmak iş hayatını etkiler mi?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, dövmelerin iş hayatına mani olmaması konusunda uyardı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Dövme, insan derisi üzerine yapılan işaret ve desenlerin genel adıdır.