Tavla oyunu nasıl kazanılır?

İçindekiler:

  1. Tavla oyunu nasıl kazanılır?
  2. Tavlada ilk hangi zar oynanır?
  3. Zynga tavla Nasıl Oynanır?
  4. Canlı tavla Nasıl Oynanır?
  5. Tavla hapis oyunu nasıl oynanır?
  6. Tavlada 1 1 gelmesi ne demek?
  7. Hapis tavla nedir?

Tavla oyunu nasıl kazanılır?

Tavlada mars etmek karşı taraf en az bir pul toplamışsa 1 puan olarak kabul ediliyor. Eğer rakip hiç pul toplamamış ise rakip mars olur ve 2 puan elde etmiş olur. - Tavla oyunun sonunda pullarının hepsini kendi önüne topladıktan sonra, attığınız zara göre tüm pullarınızı topladıktan sonra oyunu kazanan kişi olursunuz.

Tavlada ilk hangi zar oynanır?

Zar sırasına göre pul toplamak Tavlada iki zarı da oynama zorunluğu var ancak önce büyük zarı sonra küçük zarı oynama kuralı yok.

Zynga tavla Nasıl Oynanır?

Oyunun amacı taşlarını en kısa sürede kendine ayrılan alana taşımak, sonra da bu taşları toplamaktır. Tüm taşlarını masadan alan ilk oyuncu oyunu kazanır. Oyunda zar attıktan sonra pulların üzerine gelerek nereye gidebileceğini görebilirsiniz. Pulunuzu tutup sürükleyerek oynayabilirsiniz.

Canlı tavla Nasıl Oynanır?

Canlı Tavla tahtası üzerinde 24 hane bulunur ve her oyuncunun 15 pulu vardır. Tavla oynamada amaç pulları bulunduğu yerden karşı tahtaya dizmektir. Yalnız dizerken kapı alarak ve kırılmadan dizmek esastır. Tüm pullar karşı tarafa dizildikten sonra zar atışları ile toplanır.

Tavla hapis oyunu nasıl oynanır?

Hapis
  1. Herbir oyuncu, kendi 15 taşı, rakibinin birler hanesinde yerleşmiş olarak ouna başlar (resme bakınız).
  2. Bu oyunda, rakibin taşını kırmak yoktur. ...
  3. Rakinizin birler hanesinde bulunan taşlarınızın sonuncusu ana taş olarak tanımlanır ve rakip tarafından esir alınırsa, oyunu kaybedersiniz. ...
  4. Hapis oyununda, misli yoktur.

Tavlada 1 1 gelmesi ne demek?

Rakamların Farsça karşılıkları ise şu şekildedir. · Tavlada en sevilmeyen zarlardan 1 Farsça'da Yek olarak tarif edilir. Oyuncuların ara ara da ihtiyaç duyduğu sayı olan 1 tavlada Yek olarak söylenir.

Hapis tavla nedir?

Yunanistan'da 'Plakoto' adıyla popüler olan 3 tavla oyunundan biridir (diğerleri, Fevga ile Portes hepsi birlikte 'Tavli') ve Bulgaristan'da da 'Tapa' adıyla bilinir. ... Bu oyunda, rakibin taşını kırmak yoktur. Rakibin tek başına bulunan taşı, tarafınızdan üstüne kendi taşınızı koyarak esir (hapis) alınabilir.