2B başvuru süresi uzatıldı mı?

İçindekiler:

  1. 2B başvuru süresi uzatıldı mı?
  2. 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2019?
  3. 2B arazisi devredilebilir mi?
  4. 2B yasası ne zaman çıktı?
  5. 2 B tapusu ne demek?
  6. Orman arazisi hazine arazisi midir?

2B başvuru süresi uzatıldı mı?

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı! 2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2019?

Teklif ile 6292 sayılı Kanun uygulamasında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu halde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık, başvuru yaptığı halde ödeme yapmamış olanlar ile taksitleri zamanında ödememiş olanlara ise 31 Aralık 2020 tarihine kadar ek süre verilmesi öngörülüyor.

2B arazisi devredilebilir mi?

31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 2 nci maddesinin (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlerin değerlendirilmesine ilişkin esas ve usullerin belirleyen Milli Emlak Genel Tebliği esaslarına göre, noterde düzenlenecek muvafakatnameyle 2/B arazisi devri ...

2B yasası ne zaman çıktı?

Hak sahiplerinden taşınmazların 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcısı olanlar bugünden itibaren altı ay içinde, sonra kullanıcısı olanlar ise güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren sekiz ay içinde idareye başvurarak, taşınmazların bedeli karşılığında ...

2 B tapusu ne demek?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazisi denir. ... Yasa gereği, orman köylüsü olmayan üçüncü kişilere 2B arazilerinin satışı yapılamaz.

Orman arazisi hazine arazisi midir?

Örneğin tapuya tescili yapılmamış dağ, göl, nehir ya da tepe gibi yerler genel mülkiyetli hazine arazisidir. Ayrıca devletin olarak bilinen tüm orman ya da meralar da hazine arazisine dahildir. Hazine arazileri duruma göre kiralanabilir ya da satılabilir.