Adeta nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Adeta nasıl yazılır TDK?
  2. Bir adet mi 1 adet mi?
  3. Aşık nasıl yazılır?
  4. Laiklik nasıl yazılır?
  5. TDK tabi nasıl yazılır?
  6. Laiklik mi Lâiklik mi?
  7. Laiklik TDK ne demek?
  8. Tabiki olur nasıl yazılır?

Adeta nasıl yazılır TDK?

Çünkü "adeta" sözcüğü normalde ilk harf olan "a" harfinin üzerine uzatma işareti konularak yazılmalıdır. Çünkü "adet" kelimesindeki a, kısa okunan bir a harfiyken "adeta" sözcüğünün ilk harfi olan a harfi uzatılarak okunan bir a harfidir.

Bir adet mi 1 adet mi?

2- Biricik, eşsiz, yegâne. BİR TANE NASIL YAZILIR? Bu kelimenin bir tane mi, birtane mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı bir tane şeklinde olmalıdır.

Aşık nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Aşık şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Âşık şeklinde olmalıdır.

Laiklik nasıl yazılır?

LAİK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin laik mi, layik mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı laik şeklinde olmalıdır.

TDK tabi nasıl yazılır?

TABİİ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin tabii mi, tabi mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı tabii şeklinde olmalıdır.

Laiklik mi Lâiklik mi?

Laiklik veya laisizm (laïcité Fransızcadan), devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensip.

Laiklik TDK ne demek?

Laik (Fransızca: Laïc), Türk Dil Kurumu sözlüğünde bulunan tanıma göre, Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutan (kişi veya kurum).

Tabiki olur nasıl yazılır?

Sözcüğün doğru yazımı TDK'ya göre "Tabii ki"'dir.