Ahlat Ağacı filmi hangi ödülü aldı?

İçindekiler:

  1. Ahlat Ağacı filmi hangi ödülü aldı?
  2. Ahlat Ağacı Cannes da ödül aldı mı?
  3. Ahlat Ağacı nasıl bir film?
  4. Ahlat yaprağı ne işe yarar?
  5. Ahlat nasıl tüketilir?

Ahlat Ağacı filmi hangi ödülü aldı?

SİYAD Ödül Töreni'nde açıklandı. Nuri Bilge Ceylan imzalı Ahlat Ağacı, “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” de dahil olmak üzere toplam 6 dalda ödüle layık görüldü. Ahlat Ağacı'nı iki ödülle Emre Erdoğdu'nun ilk uzun metraj çalışması Kar izledi.

Ahlat Ağacı Cannes da ödül aldı mı?

Bu yıl 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Ahlat Ağacı (The Wild Pear Tree) filminin gösterimi yapıldı.

Ahlat Ağacı nasıl bir film?

Nuri Bilge Ceylan'dan anlatım yönüyle doğal, derin ve bir o kadarda felsefik olan Ahlat Ağacı adeta izleyenleri etkisi altında bırakan bir film. Anlatım ve olay örgüsü itibari ile karışık, çokta akıcı olmayan ve sabır isteyen bir film bu yüzden filmin 3 saat 8 dakika olmasına şaşmamalı.

Ahlat yaprağı ne işe yarar?

İdrar söktürücü özelliği vardır ve idrar yolunda ortaya çıkan sorunları kısa zaman içerisinde tedavi edici bir özelliğe de sahiptir. Haşere sokmalarına karşı vücutta bulunan zehrin atılması için ve zehrin etkisini yok etmesi için kullanılmaktadır.

Ahlat nasıl tüketilir?

Botanik Bilgi : Gülgillerden; kendi kendine yetişen ve dikenli bir ağaçtır. Yemişi, iyice olgunlaştıktan sonra tazeyken yada kurutularak yenir.