Eş durumu atamaları ne zaman?

İçindekiler:

  1. Eş durumu atamaları ne zaman?
  2. Yeni atanan bir memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  3. 45 A sözleşmeli personel eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  4. Aday memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  5. Sözleşmeli personel 3 yıl sonra tayin isteyebilir mi?
  6. Memur tayin ne zaman 2021?
  7. Devlet memuru nasıl tayin ister?
  8. Sözleşmeli memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  9. Sözleşmeli personel kaç yıl sonra tayin isteyebilir?

Eş durumu atamaları ne zaman?

Eş durumu atama tercihleri için tarih belli oldu. İl içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri yapacak öğretmenler tercihleri 19 Ağustos'tan itibaren alınacak.

Yeni atanan bir memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?

2. Eş Durumu Nedeniyle Tayin Talebi Usulü Ve Şartları Devlet Memurları Kanunu'nun 72. maddesinin 2. fıkrasında yer alan hüküm uyarınca eşlerden biri farklı şehre atandığında; diğer eşin, eş durumu nedeniyle tayinini talep etmesi mümkündür.

45 A sözleşmeli personel eş durumundan tayin isteyebilir mi?

663 sayılı KHK'nın 45/A maddesine göre atanan sözleşmeli sağlık personeli, üç yılını doldurması halinde bulunduğu yerde 4/A devlet memuru kadrosuna geçmektedir. 3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır.

Aday memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?

657 sayılı Kanun uyarınca yürürlüğe konulan yönetmelik, aday memurları kapsam dışında bıraktığı için, aday memurların asaletleri tasdik edilinceye kadar aile bütünlüğünden dolayı nakil istemeleri mümkün değildir.

Sözleşmeli personel 3 yıl sonra tayin isteyebilir mi?

Üçüncü yılını dolduran personelin mazeret durumu tayini yapmasında hiç bir engel yokken isteğe bağlı tayin yapması için çalıştığı kurumda 1 yıl daha görev yapması gereklidir. Sözleşmeli personel 3. yılından sonra yapacağı tayinler eş durumu, sağlık mazeret ve can güvenliği tayinlerini yapabilecektir.

Memur tayin ne zaman 2021?

Açıklanan takvime göre il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 8 ila 14 Temmuz, iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 29 Temmuz ila 2 Ağustos; mazeret tayin başvuruları ise 9 ila 13 Ağustos tarihleri arasında başvuru alınacak.

Devlet memuru nasıl tayin ister?

Memurun kendisi ya da bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinden dolayı istenebilir. Memurun kendisinin veya bakmakla yükümlü olduğu 1. dereceden birinin görev yaptığı yerde sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğinin tespit edilmesi halinde sağlık mazeretine dayanarak tayin gerçekleşebilir.

Sözleşmeli memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?

Sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunabileceği durumlar kanunda tahdidi (sınırlayıcı) olarak sayılmıştır. Bu durumlar; becayiş yoluyla, eş durumu, sağlık, Şehit , can güvenliği, eşin vefatı ve son olarak talep üzerine tayindir. Bu durumlardan biri gerçekleşmişse 4/B'li sözleşmeli personel tayin isteyebilir.

Sözleşmeli personel kaç yıl sonra tayin isteyebilir?

Talep üzerine tayin isteğinde bulunabilmek için; görev yaptığı ilde en az üç yıl hizmet etmiş olmakla birlikte personelin geçiş yapmak istediği birimde aynı unvana haiz boş pozisyon bulunması gereklidir.