Hodan otu nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. Hodan otu nasıl pişirilir?
  2. Zılbıt tavası nasıl yapılır?
  3. Hodan kaç dakika haşlanır?
  4. Zilbit kavurması nerenin?
  5. Tomara kızartması nasıl yapılır?
  6. Hodan nasıl haşlanır?

Hodan otu nasıl pişirilir?

Çiçek ve yaprakları haşlamasan salatada da yapılır. Haşladıktan sonra avuç içinde suyunu sıkın kısa kısa doğrayın. Miktarına göre soğanı arttırın. Soğanı kavurup peşine haşlanan sapları, daha sonra haşlanan yaprak ve çiçekleri ilave edip hiç su kalmayıncaya kadar arada karıştırarak kavurun.

Zılbıt tavası nasıl yapılır?

Sıvı yağ tavaya alınır.Soğan uzun uzun doğranır ve bir miktar kavrulur. Zılbıt tavaya yayılır ve alt üst çevirerek iyice kızartılır. Son olarak bir kasede çırpılan yumurta üzerine dökülür. Yumurta piştikten sonra zılbıt tava yemeğe hazır afiyet olsun.

Hodan kaç dakika haşlanır?

Yıkadığınız hodan otunun yapraklarını, saplarını ve tomurcuklarını ayırın. Hepsini 2-3 parçaya doğrayıp bir tencereye alın ve yaklaşık 25 dakika yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra yaprakları da kaynar suya batırıp çıkartın.

Zilbit kavurması nerenin?

Nemli toprakları sevdiğinden Batı Karadeniz bölgesinde Zonguldak ve Sinop yöresinde yüzünü sıklıkla göstermektedir.

Tomara kızartması nasıl yapılır?

Kızartma tavasına sıvı yağ konulur. Mısır unu ile karıştırılan tomaralar çok fazla kalın olmayacak şekilde tavaya yerleştirilir. Harlı olmayan ateşte alt tarafı kızaran tomaralar düz bir kapakla çevrilir. Gerekirse tavaya sıvı yağ ilavesi yapılabilir.

Hodan nasıl haşlanır?

Ayrı ayrı ayıkladığınız hodanı yine ayrı ayrı iyice yıkayınız. Kaynar suda saplarını yumuşayana kadar haşlayıp süzgece koyunuz. Çiçek ve yaprakları daha az tutun çok çabuk haşlanır. Çiçek ve yaprakları haşlamasan salatada da yapılır.