Lösemi hastaları neden maske takar?

İçindekiler:

  1. Lösemi hastaları neden maske takar?
  2. Lösemi nasıl bulasir?
  3. Lösemili Çocuklar neden maske?
  4. Lösemili çocuklar niye maske takar?

Lösemi hastaları neden maske takar?

Lösemili çocukların kendilerini korumak amacıyla maske takmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Yılmaz, "Çünkü hassas oldukları ve bağışıklık sistemleri normal çalışmadığı için enfeksiyon kapmamaları gerekiyor. Aslında maskeyi takarken ki amaç, lösemili çocukları diğerlerinden korumak.

Lösemi nasıl bulasir?

Erişkinlerde sigara-alkol kullanımı, kimyasallara maruz kalma, enfeksiyonlar, beslenme gibi faktörler kanser yaparken, çocuklarda lösemi genellikle genetik nedenlere bağlı olarak oluşur. Öpücük hastalığı nedeni olan Epstein-Barr gibi virüsler de lösemiye neden olabilir.

Lösemili Çocuklar neden maske?

Nedeni, maske nedeniyle lösemili çocukların hastalığının bulaşıcı zannedilmesinin önüne geçmek. Zira o maskenin tek amacı mikroplardan korunmak. Kampanya kapsamında bu yıl çocuklar da maske tasarladılar.

Lösemili çocuklar niye maske takar?

Lösemide, lökositlerin sayısının düşük olması nedeniyle vücudu dışarıdan gelecek mikroplara karşı koruyabilecek bir savunma sistemi yoktur ya da zayıflamıştır. Bu yüzden dışarıdan gelebilecek hastalık etkenlerine karşı kendilerini koruyabilmek için maske takmak zorundadırlar.