Apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Apartman yönetimi nereye şikayet edilir?
  2. Binada yönetici yoksa nereye şikayet edilir?
  3. Site yönetimi şikayet edilir mi?
  4. Koku nereye şikayet edilir?
  5. Site Yönetimi usulsüzlükleri nereye şikayet edilir?
  6. Köyde kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?
  7. Profesyonel site yönetimi nasıl feshedilir?
  8. Yönetici tek başına karar alabilir mi?

Apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

APARTMAN YÖNETİCİSİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR? Apartman yöneticisi hakkında şikayet oluşması üzerine kat malikleri toplanarak çoğunluk oyunun toplanması halinde yeni yönetici seçebilir. Konu hakkında şikayet yapılacaksa yetkili yine taşınmazın bağlı olduğu Sulh Mahkemesidir.

Binada yönetici yoksa nereye şikayet edilir?

- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Site yönetimi şikayet edilir mi?

Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen site yöneticileri, kat malikleri tarafından şikayet edilebiliyor.

Koku nereye şikayet edilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "ALO 181" çağrı merkezi, geçen yıl 4 vatandaşın talep, beklenti ve şikayetlerini çözüme kavuşturdu.

Site Yönetimi usulsüzlükleri nereye şikayet edilir?

Kat malikleri ve site yönetimi arasında yapılacak değerlendirme toplantıları ve site yönetimine yapılan uyarılar dikkate alınmıyorsa site yönetimi şikayeti için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne konu ile alakalı bir suç duyurusu yapılır ve gerekli işlemler başlatılabilir.

Köyde kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

Kaçak inşaat ve kaçak kat şikayeti için bağlı olunan belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliğine başvuru yapılması gerekiyor. Söz konusu başvuru bir dilekçe ile yapılabiliyor. Kaçak kat ihbar dilekçesinde, kaçak katın yapıldığı binanın açık adresine...

Profesyonel site yönetimi nasıl feshedilir?

Site yönetimi ile ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu'nda düzenleniyor. Kanuna göre site yönetiminin feshi mümkün olabiliyor. Usule aykırı olarak seçim yapılmışsa kat maliklerinden herhangi birinin açacağı dava üzerine yönetim feshediliyor. Kat malikleri toplanarak yeni yönetimi oluşturuyor.

Yönetici tek başına karar alabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman yöneticisinin görevi tek başına karar almak değil; Kat malikleri tarafından verilen kararları yerine getirmek oluyor.