İSG belgesi nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. İSG belgesi nasıl sorgulanır?
  2. E devletten İSG belgesi nasıl alınır?
  3. İSG belgesi kaç para?
  4. Iş sağlığı ve güvenliği katılım belgesi nereden alınır?
  5. Iş güvenliği uzmanlığı belgesi kaç yıl için geçerlidir?
  6. İş sağlığı ve güvenliği C sınıfı belgesi nasıl alınır?
  7. Iş güvenliği uzmanı vize süresi geçerse ne olur?
  8. ISG belgesi ne zaman aktif olur?
  9. Iş güvenliği uzmanlığı kaç sınav hakkı var?
  10. C sınıfı İSG kursu kaç gün?

İSG belgesi nasıl sorgulanır?

İsg Kâtip aracılığıyla gerçekleştirilen sorgulamalar için e-devlet platformuna giriş yapılır. E-devlet şifresi olmayan adayların sorgulama işlemi yapmak için şifre edinmeleri gerekir. İsg Kâtip platformuna girilerek belge sorgulama butonu aracılığıyla sorgulama ekranı açılır.

E devletten İSG belgesi nasıl alınır?

e-Devlet kapısı aracılığı ile İSG-KATİP'e giriş yapınız. Sorgulama & Başvuru butonuna basınız. Açılan pencerede yapmak istediğiniz başvuru kategorisini seçerek Sorgulama & Başvuru butonuna basınız. Sertifika başvurusu butonuna basınız.

İSG belgesi kaç para?

İş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve İSG Eğitici sertifikası ücretleri 649 TL olarak belirlenmiştir. Diğer sağlık personeli sertifikası ücreti 162,25 TL olarak belirlenmiştir. Sertifika vize ücreti 162,25 TL olarak belirlenmiştir.

Iş sağlığı ve güvenliği katılım belgesi nereden alınır?

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası veren kurumlar başında İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü yer almaktadır. Bu kurum tarafından yapılan eğitim ve sınavlara katılarak başarılı olmanız taktirde sertifika almaya hak kazanabilirsiniz.

Iş güvenliği uzmanlığı belgesi kaç yıl için geçerlidir?

İş güvenliği eğitimi başta da anlattığımız gibi 5 yıl geçerli olmaktadır. Alınan sertifikanın 5 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Otomasyon üzerinden takip sağlandığı için süresini dolduran sertifikaları geçerliliği otomatik olarak silinmekte ve uzman görev alabilme yeterliliğini kaybetmektedir.

İş sağlığı ve güvenliği C sınıfı belgesi nasıl alınır?

İş güvenliği sertifikasını alabilmek için öncelikle İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavına (İSG) girmeniz gerekmektedir. Eğer bu sınavı başarıyla geçerseniz, sınıfınıza göre sertifikanızı alabilirsiniz.

Iş güvenliği uzmanı vize süresi geçerse ne olur?

İş sağlığı ve güvenliği sertifikalarının süresi 5 yıl olup aynı zamanda da bu süreyi geçiren sertifikaların geçerliliği de kaybolacaktır. Belge geçerlilik süresi geçen İSG sertifikalarının İSG takip sisteminden de silinmesi gerçekleştirilir.

ISG belgesi ne zaman aktif olur?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı belgeleri 5 yıl süreyle geçerli olup kişilerin gerekli kurumlardan eğitimleri tamamladıktan sonra e devlet üzerinden gerekli işlemleri yapmasıyla birlikte belgeler aktif olmaktadır.

Iş güvenliği uzmanlığı kaç sınav hakkı var?

Eğitim alan kişilerin sınırsız sınav hakkı bulunmaktadır. Yalnızca bir defa eğitim alarak, başarılı olana kadar sınava girebilmektedir.

C sınıfı İSG kursu kaç gün?

Eğitim süresi günlük 6 saattir. Bir ders saati 45 dakika ders ve 15 dakika dinlenmeden ibarettir. Devamsızlık süresi 6 saat ile sınırlıdır. Uzaktan eğitim Senkron olarak verilecektir.