Iadeli taahhütlü posta ücreti nedir?

İçindekiler:

  1. Iadeli taahhütlü posta ücreti nedir?
  2. Taahhütlü posta ne anlama gelir?
  3. PTT Taahhütlü posta ne demek?
  4. Taahhütlü ne demek TDK?
  5. PTT kargo gönderileri kaç gün bekler?
  6. Mahkemede taahhütlü ne demek?

Iadeli taahhütlü posta ücreti nedir?

1.1. Gönderimi olacak iadeli taahhütlü tebligatlarda posta pulu da kullanabilirsiniz....
TEBLİGATLAR (Adli, İdari, Vergi ve diğer)Yurtiçi tebligat ücretleri
250 Grama kadar25,00 TL
500 Grama kadar26,50 TL
1000 Grama kadar28,00 TL
Sonraki her bir kg ve kesrinden2,75 TL
10 satır daha

Taahhütlü posta ne anlama gelir?

Taahhütlü mektup : Kayba uğramadan yerine ulaştırılması posta idaresi tarafından kayda alınarak üstlenilmiş olan mektup. İadeli taahhütlü : Alıcıya imza karşılığı teslim edilen, teslim edilemediği durumlarda göndericiye geri gönderilen (mektup, paket), iadeli. Taahhüt : Bir şey yapmayı üstüne alma, üstlenme.

PTT Taahhütlü posta ne demek?

* Taahhütlü mektup : Kayba uğramadan yerine ulaştırılması posta idaresi tarafından kayda alınarak üstlenilmiş olan mektup.

Taahhütlü ne demek TDK?

Bu doğrultuda TDK açısından ele alındığı zaman taahhüt etmek, 'Bir şey yapmayı üstüne almak ya da üstlenmek' anlamına geliyor. Aynı zamanda taahhütlü anlamı da yine TDK'ya göre, 'Taahhüt edilmiş, üstlenilmiş olan' biçiminde ifade ediliyor.

PTT kargo gönderileri kaç gün bekler?

Eğer kimse yoksa haber verildiği tarihin ertesi gününden itibaren alınmak üzere PTT işyeri adresliler dâhil onbeş (15) gün bekletilir. Aksi takdirde göndericinin bilgisi dahilinde kargo çıkış şubesine iade edilir.

Mahkemede taahhütlü ne demek?

Taahhüt sözleşmesi, alacaklı ve borçlunun bir araya gelerek icra müdürü nezdinde borcunu düzenli bir şekilde ve taksitler halinde ödeyeceğinin sözünün yazılı bir şekilde verilmesidir. Daha kısa ifade etmemiz gerekirse taahhüt sözleşmesi borçlunun borcunun taksitlendirilmesi anlamını taşır.