Türkiye'de terör ne zaman başladı?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de terör ne zaman başladı?
  2. Kaç tane terör örgütü var?
  3. Terör suçu siyasi suç mudur?
  4. Terör kelimesi ilk ne zaman ortaya çıktı?
  5. Ağır Ceza Mahkemesi kimlerden oluşur?
  6. Örgütlü suçlar nelerdir?

Türkiye'de terör ne zaman başladı?

15 Ağustos 1984 akşam 21.30'da Eruh ve Şemdinli'de PKK ilk büyük ölçekli silahlı eylemini gerçekleştirdi.

Kaç tane terör örgütü var?

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de "aktif" durumda olan 12 terör örgütü var.

Terör suçu siyasi suç mudur?

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun “terör örgütleri” başlık- lı 7. maddesinde düzenlenen terör amaçlı örgütlenme suçu, diğer suç örgütü tiplerinden siyasi saik taşımasıyla ayrılmaktadır.

Terör kelimesi ilk ne zaman ortaya çıktı?

Terör kelimesinin, bugünkü anlamında, ilk defa Fransa'da, Fransız Devrimi'nden sonra kullanıldığında herkes hemfikirdir. Devrimden sonra 1793 Martından 1794 Temmuz'una kadar süren dönem "terör rejimi" ve- ya "terör dönemi" (reign of terror - regime de la terreur) olarak adlan- dırılmıştır.

Ağır Ceza Mahkemesi kimlerden oluşur?

Devlet sırları ve milli savunmaya karşı suç işleyen kişilerin de yargılaması ağır ceza mahkemesince yapılmaktadır. Bunlara ek olarak müebbet hapis cezası ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gerektiren suçlar işleyen kişiler de burada yargılanır.

Örgütlü suçlar nelerdir?

Türkiye ceza mevzuatında halihazırda üç çeşit örgütlü suç düzenlemesi mevcuttur: Genel (adi) suç örgütü (5237 sayılı TCK m.220), Silahsız terör örgütü (3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu (TMK) m.1-m.7/1.) Silahlı terör örgütü (5237 sayılı TCK'nın m.314, TMK m.7/1).