Pegasus PNR numarası nerede yazar?

İçindekiler:

  1. Pegasus PNR numarası nerede yazar?
  2. Kontuar D nedir?
  3. Check-in yaptıktan sonra kaç dk?
  4. Kontuara başvurunuz ne demek?
  5. Kontuar görevlisi ne iş yapar?
  6. Check-in bitiş tarihi nedir?

Pegasus PNR numarası nerede yazar?

PNR Kodu Nerede Yazar? Kod, mobil biniş kartınızın sağ alt tarafında, dijital seyahat belgenizin ise orta bölümünün aşağısında “rezervasyon” bilgisi olarak yazar.

Kontuar D nedir?

Kontuar, havalimanlarında yolcuların check-in işlemlerini yaptırmaları için ayrılmış bölümlere denir. Havalimanı içerisinde hava yolu şirketlerinin kontuar alanları bulunur. Burada bagaj teslimi ve check-in işlemi yapabilirsiniz. Kontuar check-in işlemi ve bagaj işlemlerinizi yaparken size bir görevli yardımcı olur.

Check-in yaptıktan sonra kaç dk?

Uçuşlarınızda sorun yaşamamanız için kalkış saatinden en az 2 saat önce havalimanında olmanız gerekmektedir. Pegasus'da check-in işlemleri iç hatlarda 45, KKTC ve dış hatlarda tarifeli kalkış saatine en geç 60 dakika kala sona erer.

Kontuara başvurunuz ne demek?

Kontuar check-in, uçuş saatinden belirli bir süre önce kontuar alanına giderek check-in işlemi için başvuru yapmak demektir. Yani hava yolları firmasının uçuşlarda check-in için ayırdığı bölüme gider ve gişe çalışanının desteği ile uçağa kabul işlemlerinizi başlatırsınız.

Kontuar görevlisi ne iş yapar?

Havaalanlarında check-in (uçuşa kayıt), bilet ve pasaport kontrol, yolcunun uçağa alınması (boarding) sırasında bilet kontrolü, bagaj kabul, ailesinden ayrı uçan çocuklara refakat etmek, engelli yolcuların uçağa rahatça alınması ayrıca kayıp ve hasarlı bagajların tutulması ve iadesi gibi çok yönlü bir hizmet sunar.

Check-in bitiş tarihi nedir?

Tüm dış hat uçuşlarında check-in işlemi uçuştan yaklaşık 2,5 saat önce başlayıp uçuşa 45 dakika kala kapanacaktır. Tüm iç hat uçuşlarında ise check-in uçuşa iki saat kala başlayacak ve kalkıştan 30 dakika önce sonlandırılacaktır.