Vakum kürtaj nasil?

İçindekiler:

  1. Vakum kürtaj nasil?
  2. Vakum Kürtaj zararlı mı?
  3. Bebek aldırma ne kadar fiyat?
  4. Kürtaj rahime zarar verir mi?
  5. Kürtajda risk var mıdır?
  6. Kürtaj anestezisiz olur mu?

Vakum kürtaj nasil?

Kanül adı verilen ve uç bölümü son derece ince olan plastik alet vajina girişinden rahim içerisine sokulur. Sonrasında vakumlu kürtaj işlemi gerçekleştirilir. Negatif basınç gönderen bir cihaz ya da vakumlama aleti yardımı ile cenin rahim içerisinden çıkarılır ve gebelik bu şekilde sonlandırılmış olur.

Vakum Kürtaj zararlı mı?

İstenmeyen gebeliklerde tercih edilen vakumlu kürtaj işleminin bir zararı yoktur. Vakumlu aspirasyon yeniden hamile kalmanıza engel olmaz, normal doğum yapmanızı önlemez ve aynı zamanda cinsel yaşam konforunda kalıcı bir sorun doğurmaz.

Bebek aldırma ne kadar fiyat?

4 ile 6 Haftalık gebelik döneminde kürtaj operasyonu 700 TL'dir. 6-8 haftalık gebelik döneminde istenmeyen gebeliği sonlandırma operasyonu 750 TL'dir. 8 haftalık gebelik sonlandırma operasyonunda 800 TL bir ödeme gerekmektedir.

Kürtaj rahime zarar verir mi?

Kürtaj işlemi ne kadar özenli yapılsa bile rahim içinde yapışıklığa neden olarak kısırlığa yol açabilir ve arka arkaya kürtaj yapılması bu bölgeye zarar verebilir. Aynı zamanda kürtaj rahmin iç bölgesinde bir enfeksiyona ve rahim içerisinde yapışıklıklara neden olabilir. Bu da, kısırlık yapabilir.

Kürtajda risk var mıdır?

Kürtaj operasyonu düşük riskli bir operasyon olmakla birlikte uzman olmayan kişiler ve steril olmayan ortamlarda yapıldığında tehlikeli olabilmektedir.

Kürtaj anestezisiz olur mu?

Anestezi olmadan kürtaj yapılması söz konusu değildir. Hastanın tıbbi durumu değerlendirildiğinde genel anesteziye uygunluğu yoksa veya riskli olacaksa, lokal anestezi tercih edilerek kürtaj yapılır. Yapılacak muayene sonrasında tıbbi uygunluk ve hasta talebi üzerine anestezi seçimi yapılmaktadır.