Rahim kontrolü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Rahim kontrolü nasıl yapılır?
  2. Rahim kontrolü ne zaman yapılır?
  3. Ultrasonda rahim görünür mü?
  4. Rahim kanseri ultrasonda çıkar mı?
  5. Adetin kaçıncı günü kontrole gidilir?
  6. Rahim kanserinde kanama ne renk olur?

Rahim kontrolü nasıl yapılır?

Vajina, tüm duvarları birbirine bitişik halde duran bir kanaldır. Bu nedenle kadın iç genital sistemini değerlendirmek için 'Spekulum' denilen muayene aleti vajina içine yerleştirilir. Bu sayede vajina ve rahim ağzı (serviks) görülür. Akıntı, vajina ya da rahim ağzında herhangi bir lezyon varlığı mutlaka not edilir.

Rahim kontrolü ne zaman yapılır?

Evli ya da bekar her kadın 6 ayda veya yılda bir kez kadın doğum uzmanına giderek jinekolojik muayene yaptırması oldukça önemlidir. Jinekolojik muayene olası hastalıkların önlenmesi için erken tanı ve tedavisinde çok önemlidir.

Ultrasonda rahim görünür mü?

Pelviste yani karnın rahim ve yumurtalıkların bulunduğu alt kısmında bulunan sıvı ve kitleler ultrasonda görülebilir. Pelviste bulunan organlardan (rahim, yumurtalık, barsaklar, tüpler..) kaynaklanan kitleler izlenebilir. Bazı kitlelerden veya kistlerden ultrason eşliğinde iğne ile sıvı alınabilir.

Rahim kanseri ultrasonda çıkar mı?

Ultrason görüntülemesiyle rahim kanseri için şüphe uyandıracak veriler elde edilebilir. Ancak kesin tanı için biyopsi yapılmalıdır.

Adetin kaçıncı günü kontrole gidilir?

Normal olarak her kadının 28 günlük adet döneminde 14'üncü gün yumurtlamanın gerçekleşmesi gerekiyor. Bu noktada hormonal değişiklikleri saptamak için gerekli testler yapılıyor. Testlerden ilki, adetin 3'üncü günü yapılan kan testi.

Rahim kanserinde kanama ne renk olur?

Endometrium kanserinin gözlemlenen ilk belirtileri kokulu, kanlı veya koyu renkli vajinal akıntı ve lekelenme tarzında kanamalardır.