Konut kredisi Alırken Hangi sigortalar zorunlu?

İçindekiler:

  1. Konut kredisi Alırken Hangi sigortalar zorunlu?
  2. Özel konut sigortası Nedir?
  3. Kredi çekerken hangi sigortalar zorunlu?
  4. Konut kredisi boyunca DASK yenileme zorunlu mu?
  5. Özel konut sigortası depremi kapsar mı?
  6. Kredi hayat sigortası hangi kredilerde zorunlu?
  7. Konut sigortası iptal edilebilir mi?
  8. Konut sigortası ile neleri Kapsam Altına Alabilirsiniz?

Konut kredisi Alırken Hangi sigortalar zorunlu?

Konut kredisi alırken yaptırmanız gereken tek zorunlu sigorta DASK yani zorunlu deprem sigortasıdır. Ülkemiz deprem bölgesinde yer aldığından zorunlu tutulan deprem sigortası ile, deprem ve deprem neticesinde oluşabilecek doğal afetlere karşı konutunuzu maddi güvence altına alabilirsiniz.

Özel konut sigortası Nedir?

Özel Konut Sigortası ile mesken olarak kullanılan bina ve ev eşyaları yangın, yıldırım, infilak veya yangın ve infilak sonucu duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar sigorta bedeline kadar teminat altına alınır. ...

Kredi çekerken hangi sigortalar zorunlu?

Gerek bankacılık düzenlemeleri içerisinde gerekse resmi düzenlemelerde, kredilerin yanında hayat sigortası yaptırmak gibi bir yasal bir zorunluluk yok. Banka, kredi verirken, 'hayat sigortasını zorunlu yaptıracaksın' diyemez. Ama aynı bankanın, kredi kullandırdığı kişilerden hayat sigortası isteme hakkı da var.

Konut kredisi boyunca DASK yenileme zorunlu mu?

KONUT KREDİSİ DASK YENİLEME ZORUNLU MU? ... DASK poliçeleri yıllık olarak ödenir. Her bir poliçe bir yıl içerisinde geçerlidir. Konut kredisi DASK yenileme işlemleri de zorunludur.

Özel konut sigortası depremi kapsar mı?

Konut sigortası, zorunlu deprem sigortasının aksine yapılması zorunlu olmayan bir sigorta türüdür. ... Deprem hasarı zorunlu deprem sigortası poliçesinin üzerinde kaldığı takdirde kalan hasar tutarı konut sigortası poliçesi kapsamında karşılanır.

Kredi hayat sigortası hangi kredilerde zorunlu?

Bir bankadan kredi çekildiğinde, kredinin türüne hiç bakılmaksızın, hayat sigortası yapılması mevzuatımıza göre zorunlu değil. Hayat sigortasında esas olan, isteğe bağlı yapılmasıdır.

Konut sigortası iptal edilebilir mi?

Konut sigortası iptal edilir mi Haberi Ancak konut kredisinde DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) zorunlu olup, diğer sigortalardan olan bireysel yaşam sigortası (hayat sigortası) ve konut sigortasının herhangi bir zorunluluğu bulunmuyor. Bu şekilde konut sigortası kullanan tüketiciler sözleşmenin iptalini isteyebiliyor.

Konut sigortası ile neleri Kapsam Altına Alabilirsiniz?

Konut Sigortası Neleri Kapsar?
  • Yangın, infilâk, yıldırım, kar ağırlığı, yer kayması, fırtına,
  • Sel ve su baskını (seylap),
  • Grev, lokavt, kargaşa, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör,
  • Dahili su ile ilgili sorunlar,
  • Duman,
  • Yakıt sızması,
  • Kara taşıtları çarpması,
  • Hava taşıtları çarpması,
Daha fazla öğe...