beta HCG referans dışı ne demek?

İçindekiler:

  1. beta HCG referans dışı ne demek?
  2. Serbest beta HCG Nedir?
  3. 2li PAPP A değeri kaç olmalı?
  4. Ikili test PAPP A Free beta HCG değerleri kaç olmalı?
  5. Papp-a MoM kaç olmalı?

beta HCG referans dışı ne demek?

Hamilelik kan testi söz konusu olduğunda, HCG değerinin 5 mIU/ml 'den az olması negatif sonuç, yani hamilelik olmadığını gösterirken, 25 mIU/ml'den fazla olması pozitif sonuç yani hamilelik göstergesidir. 6 ile 24 mIU/ml arasındaki değerler ise gri alan olarak adlandırılır ve birkaç gün sonra tekrarlanması gerekir.

Serbest beta HCG Nedir?

Serbest HCG (Free Beta HCG), PAPP-A ise pregnancy associated plasma protein A diğer adıdır. Adından da anlaşılacağı üzere PAPP- A, yalnızca gebelikte bulunan “gebeliğe özgü” bir proteindir. HCG de yalnızca gebelikte salgılanan bir hormondur. Hatta gebelik testleri değerlendirilmelerinde HCG hormonu ölçülmektedir.

2li PAPP A değeri kaç olmalı?

1:10 ila 1: 250 oranı, yüksek riskli ve pozitif olarak adlandırılır. 1: 1000 veya daha yüksek bir oran, düşük bir risk oluşturan negatif sonuca işaret eder.

Ikili test PAPP A Free beta HCG değerleri kaç olmalı?

İkili testte sınır değer 1/250'dir... Risk oranının 1/250'nin üzerinde olması durumunda test pozitiftir, yani down sendromu açısından riskli gruba giren hastanın ileri tetkiki gerektirir.

Papp-a MoM kaç olmalı?

Test raporu incelendiğinde PAPP-A değeri: 1.33 MoM bulunmuştur. PAPP- A değeri, ortanca değerin 1.33 katı olduğu anlamına gelmektedir. Down sendromunda ise bu değer 0,40 civarındadır, bu nedenle hasta down sendromu olasılığından uzaklaşmaktadır.