Sağlıktan ne zaman yararlanabilirim?

İçindekiler:

  1. Sağlıktan ne zaman yararlanabilirim?
  2. Eşim sigortamdan faydalanıyor mu?
  3. Yabancı eşim benim sigortamdan nasıl yararlanabilir?
  4. Anne ve baba evli kızın sigortasından faydalanabilir mi?
  5. Eşinden ayrılan kadın babasının sağlık güvencesinden yararlanabilir mi?
  6. Sağlıktan yararlanmak için kaç gün prim gerekli?
  7. Annem sigortamdan yararlanabilir mi?
  8. Evlenince sigortaya bildirmek gerekir mi?
  9. Yabancılar sağlıktan nasıl yararlanır?
  10. Kadın boşanınca babanın sigortasından faydalanabilir mi?
  11. Anne baba evladının sigortasından yararlanabilir mi?

Sağlıktan ne zaman yararlanabilirim?

Bu şartlardan en önemlisi belirlenen çalışma gününe ulaşmaktır. Yani sigortalı çalışanın sağlıktan yararlanabilmesi için 30 günlük çalışma süresini tamamlamış olması gerekir. Bu 30 günlük süreyi tamamlayan bir sigortalı çalışan sağlıktan yararlanabilir.

Eşim sigortamdan faydalanıyor mu?

SSK müstehaklık belgesi alarak eşinizi ve/veya çocuklarınızı üzerinize kolayca alabilirsiniz. 5510 sayılı kanun gereği; Sigortalı olmayan, kendi adına gelir ve aylık almayan eşi , ... Geçiminin sigortalı tarafından sağlanan öz ana ve babası müstehaklık haklarından faydalanabilirler.

Yabancı eşim benim sigortamdan nasıl yararlanabilir?

Yabancı uyruklu eşlerin genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlüsü olarak sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat ederek ikamet teskerelerini, yabancı ülke sağlık yardımlarından yararlanmadıklarını belirtir bir taahhütte bulunmaları ...

Anne ve baba evli kızın sigortasından faydalanabilir mi?

Anne baba çocuğun sigortasından yararlanabilir mi ? Evet yararlanabilir ve nasıl yararlanabileceği konusunda bu yazımızda ayrıntılı olarak değindik. Anne ya da babanızın herhangi bir sağlık güvencesi yoksa ve sizin var ise anne/babanız sizin sigortanızdan yararlanabilir.

Eşinden ayrılan kadın babasının sağlık güvencesinden yararlanabilir mi?

Eşimden boşanmadan önce eşimin sağlık sigortasından yararlandım. Babam emekli sandığına bağlı ve ben onun sağlık güvencesinden yararlanabilir miyim? Eşinden boşanmış olan kadın babasının sigortası üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanır.

Sağlıktan yararlanmak için kaç gün prim gerekli?

Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Şartları Nelerdir? Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, sağlık hizmeti sunucusuna başvurduğu tarihten önceki son bir yıl içinde toplam 30 gün genel sağlık sigortası prim ödeme gün sayısının olması gerekir.

Annem sigortamdan yararlanabilir mi?

Anne ya da babanızın herhangi bir sağlık güvencesi yoksa ve sizin var ise anne/babanız sizin sigortanızdan yararlanabilir.

Evlenince sigortaya bildirmek gerekir mi?

Evlendikten sonra soyadı değişikliğinin resmi işlemlerde görünmesi için sigortalı olarak çalıştığın kuruma bildirimde bulunman gerekiyor.

Yabancılar sağlıktan nasıl yararlanır?

Yabancı uyruklu kişiler, genel sağlık sigortasından yararlanmak için en yakın sosyal güvenlik merkezine bizzat başvurmalıdır. Türkiye genelinde bu başvuruyu yapmak için 600'den fazla sosyal güvenlik merkezi bulunuyor.

Kadın boşanınca babanın sigortasından faydalanabilir mi?

Boşanan kadın babanın sağlık güvencesinden yararlanabilir mi? ... Eşinden boşanmış olan kadın babasının sigortası üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanır.

Anne baba evladının sigortasından yararlanabilir mi?

Anne baba çocuğun sigortasından yararlanabilir mi ? Evet yararlanabilir ve nasıl yararlanabileceği konusunda bu yazımızda ayrıntılı olarak değindik. Anne ya da babanızın herhangi bir sağlık güvencesi yoksa ve sizin var ise anne/babanız sizin sigortanızdan yararlanabilir.