Kasık fıtığı zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kasık fıtığı zararları nelerdir?
  2. Kasık fıtığı tedavi edilmezse ne olur?
  3. Kasık fıtığı için hangi bölüme gitmeliyim?
  4. Kasık fıtığı hangi durumda ameliyat olunur?
  5. Kasık fıtığı ele gelir mi?
  6. Kasık fıtığı belirtileri sağda mı solda mı?

Kasık fıtığı zararları nelerdir?

Şişliğin olduğu bölge de yanma ve acı da hissedilebilir. Kişi genellikle kasığında gevşeme ve sonrasında ağrı hisseder. Ağır kaldırma esnasında veya yemeklerden sonra basınç hissi, rahatsızlık ve acıya yol açabilir. Kimi durumlarda kasık fıtığı kusma, mide bulantısı ve kabızlığa yol açabilir.

Kasık fıtığı tedavi edilmezse ne olur?

Boğulmuş fıtık kesesi içinde eğer barsaklar kalmışsa bu durum daha da tehlikelidir ve acil ameliyat gerektirir. Bağırsak düğümlenmesi şiddetli ağrı, bulantı kusma ve gaz dışkı çıkaramama ile aniden ortaya çıkar. Tedavi edilmediği veya gecikme olması durumunda insan hayatını tehlikeye sokan bir klinik tablo oluşur.

Kasık fıtığı için hangi bölüme gitmeliyim?

Yumuşak ve içe bastırılabilir durumdaki bu şişlikler, karın içi basıncın arttığı durumlarda görünür ve kişi yattığında yok olur. Şişlik üzerinde yanma ve ağrı hissi olabilir. Kasık fıtığı için genel cerrahi birimine başvurabilirsiniz.

Kasık fıtığı hangi durumda ameliyat olunur?

Ağrı, fıtıkta büyüme, aktivitede kısıtlama, hayat kalitesini olumsuz etkilediğinde ameliyat yapılabilir. 65+'da yaşla beraber dokularda zayıflama nedeniyle kasık fıtıkları daha çabuk büyüme eğilimindedir.

Kasık fıtığı ele gelir mi?

Daha az vakada ise fıtığın testis torbasına inmesinden dolayı testis torbasında şişme olabilir. Kasık fıtığında başlıca belirtiler: - Kasık bölgesinde ele gelen şişlik, - Kasıkta ağrıdır.

Kasık fıtığı belirtileri sağda mı solda mı?

Kasık fıtığı sağda mı solda mı sorusuna her ikisinde de görülebilir şeklinde yanıt verilebilir. Erkeklerde ise genelde kasık fıtığı sağ kısımda görülmesidir. Bazı durumlarda tek bir tarafta değil aynı anda iki tarafta da görülebilmektedir.