Kredi kart aidatları geri ödeniyor mu?

İçindekiler:

  1. Kredi kart aidatları geri ödeniyor mu?
  2. Kredi kartı kullanılmazsa iptal olur mu?
  3. Kredi kartı aidat muafiyeti nedir?
  4. Kredi kartı kaç günde iptal olur?

Kredi kart aidatları geri ödeniyor mu?

Aidatsız kredi kartı için bir dilekçeyle bankaya başvurmak yeterli oluyor. Banka aidatsız kart vermezse, normal kredi kartından aidat ücreti talep edemez. Aidat alırsa, vatandaş dilekçesiyle hakem heyetlerine başvurup iadesini isteyebilir.

Kredi kartı kullanılmazsa iptal olur mu?

Kredi kartınızı kullanmasanız bile otomatik olaraktan bankalar kredi kartınızı iptal etmezler ki bu yetkiyede sahip değildirler. Eğer daha önce kullandınız ve artık kullanmayacaksanız öncelikle içeride bulunan tüm borçlarınız (Taksitli alışverişlerde dahil) olmak üzere ödemeniz gerekmektedir.

Kredi kartı aidat muafiyeti nedir?

Kredi kartı üyelik sözleşmesi yapılmış olsa dahi kişi kredi kartını kullanmadığı sürece, bu madde sayesinde aidat ödemiyor. Kesintisiz olarak, en az yüz seksen gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları hareketsiz kart kabul edilir ve bu kartlara hareketsiz kaldığı müddetçe yıllık üyelik ücreti yansıtılamaz.

Kredi kartı kaç günde iptal olur?

Bankalar kredi kartınızı 7 gün içerisinde iptal etmek zorunda. Bu nedenle kartınızın iptal edilmemesi durumunda BDDK'ya dilekçe verebilirsiniz. Kolay kredi kartı veren bankalar, müşteri dostu olmasıyla ön plana çıkar.