Hamileyken tarcinli sut icilir mi?

İçindekiler:

  1. Hamileyken tarcinli sut icilir mi?
  2. Tarçın tansiyonu yükseltir mi düşürür mu?
  3. Gebelikte süt tüketimi ne kadar olmalı?
  4. Hamilelikte limonlu su içilir mi?

Hamileyken tarcinli sut icilir mi?

Gebelik döneminde düzenli kalsiyum alımı ileriki yaşlarda kemik erimesinden korur. Bu nedenle gün içerisinde 3 bardak süt veya süt gruplarından tüketilmelidir. Özellikle gece yatmadan önce 1 bardak tarçınlı süt tüketmeleri hem rahat bir uyku ve tokluk sağlayacak hem de kalsiyumun vücutta kalmasını sağlayacaktır.

Tarçın tansiyonu yükseltir mi düşürür mu?

Tarçın, anti inflamatuar özelliklere sahiptir. Kalp krizi, felç, yüksek tansiyon ve diğer ilgili hastalıkları azaltmaya yardımcı olur. Kötü kolesterolü düşürdüğü ve vücutta iyi kolesterolü geliştirdiği bulunmuştur.

Gebelikte süt tüketimi ne kadar olmalı?

Hamilelikte süt tüketimi, anne adayının metabolizmasına ve isteğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak günde en az 3 bardak olacak şeklinde tüketilmesi en idealidir. Sade şekilde içebileceği gibi çeşitli gıdalarla harmanlayarak veya yoğurt haline getirerek rahatlıkla tüketilebilir.

Hamilelikte limonlu su içilir mi?

Limon, folik asit, C vitamini, B6, kalsiyum, magnezyum açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Limonlu su yapıldığı zaman suyun da tüketileceği için su ihtiyacı da giderilmiş olur. Bu yüzden hamilelikte limonlu su içmek faydalı olacaktır.