Asure gunu aşure yapmak günah mi?

İçindekiler:

  1. Asure gunu aşure yapmak günah mi?
  2. Aşure matemini kimler tutar?
  3. Aşure dağıtılır mı?
  4. Aşure mi aşure mi?
  5. Aşure Alevilerin mi?
  6. Aşure günü neyi temsil eder?
  7. Neden aşure yapılır ve dağıtılır?

Asure gunu aşure yapmak günah mi?

Esasen İslam inancına göre özellikle Aşure Günü yapılması zorunlu olan bir ibadet bulunmamaktadır. Ancak bugüne özgü başta oruç olmak üzere birçok nafile ibadet bulunuyor. 1- Aşûre günü oruç tutmak sünnettir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Aşûre günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur.)

Aşure matemini kimler tutar?

Aleviler, bu ayda Emeviler tarafından Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi dolayısıyla yas ve matem tutarlar.

Aşure dağıtılır mı?

Muharrem ayının 10. gününde aşure, yaygın olarak Hz. ... Pişirilen aşurenin duası yapılır; şifalı olduğuna inanıldığı için önce hasta ve çocuklara yedirilir, sonra yakın çevreden başlamak üzere birçok kişiye dağıtılır.

Aşure mi aşure mi?

Arapça'da “aşere” on, “âşir” onuncu demektir. Onuncu gün manasına gelen “âşir”i, aşure şeklinde telâffuz ederek muharremin onuncu gününe aşure günü ismi vermişiz, böylece tarihe de aşure günü olarak geçmiştir.

Aşure Alevilerin mi?

Aleviler '12 imam'ı temsilen aşure yaparken 12 ayrı malzeme kullanıyor. Alevi inanışına göre Muharrem ayının 13. gününde pişirilen aşureler ile Ehlibeyt soyunun devamının mutluluğu paylaşılıyor.

Aşure günü neyi temsil eder?

Aşure Günü veya Aşura Günü, (Arapça: عاشوراء, ʿĀshūrāʾ; Farsça: عاشورا), Hicrî takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günüdür. İslam inancında bu günde birçok önemli olay meydana geldiğine inanılır ve bu güne kıymet atfedilir. ... Muharrem ayında oruç ibadeti de yapılır.

Neden aşure yapılır ve dağıtılır?

Muharrem ayının 10. gününde aşure, yaygın olarak Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişini anmak için yapılmaktadır. ... Pişirilen aşurenin duası yapılır; şifalı olduğuna inanıldığı için önce hasta ve çocuklara yedirilir, sonra yakın çevreden başlamak üzere birçok kişiye dağıtılır.