Apartmanda köpek beslemek suç mu?

İçindekiler:

  1. Apartmanda köpek beslemek suç mu?
  2. Apartman bahçesinde köpek beslemek yasal mı?
  3. Evde kedi köpek beslemek için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?
  4. Evde kedi köpek beslemek kanunen yasak mı?
  5. Evde en fazla kaç köpek beslenir?
  6. Apartman bahçesinde hayvan beslemek yasak mı?
  7. Site bahçesinde köpek beslenir mi?
  8. Evde köpek beslemek yasal mı?
  9. Evde en fazla kaç kedi beslenir?
  10. Site bahçesinde hayvan beslemek yasak mı?
  11. Site bahçesinde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda köpek beslemek suç mu?

APARTMANDA KÖPEK BESLEMEK SUÇ MU, MÜSTAKİL EVDE KÖPEK BESLEMEK YASAK MI? Hem apartmanlarda hem de müstakil evlerde köpek beslemek kanunen yasak bir durum değil. Ancak apartman yönetim planı içerisinde ne yazık ki alınan kararlar kapsamında kedi, köpek beslemek ya da apartmanda evcil hayvan beslemek yasaklanabiliyor.

Apartman bahçesinde köpek beslemek yasal mı?

Apartman dairesinde ev hayvanı olarak kedi/ köpek besleme yasağı kanunun saydığı bu noktalardan hangisinin kapsamına girmektedir? Hiçbirine.. ... Apartmanın ortak alanlarında ( bahçesinde, kat boşluklarında, vs.) kedi köpek beslenmesi yasaklanabilir, bu madde 28 'in kapsamına girer.

Evde kedi köpek beslemek için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?

AB Uyum Yasalarına göre hazırlanan Hayvanları Koruma Kanunu 2004 yılında yürürlüğe girmiştir. ... Bu yükümlülükler yerine getirildiği takdirde mevzuatımıza göre evcil hayvan olarak kabul edilen tüm hayvanları besleme hakkına vatandaşlarımız sahiptir.

Evde kedi köpek beslemek kanunen yasak mı?

Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, 'yasaklı türler dışındaki tüm köpek ırkları', evcil kediler, kafes yaşamına uygun kuşlar, küçük ve zararsız kemirgenler, akvaryum balıkları, sürüngenler bu kategoride ve evde bakılabilirler. Bu türler dışında kalan hayvanlar ise apartmanda beslenemez.

Evde en fazla kaç köpek beslenir?

Hayvanları işkenceye 4 yıl hapis, sokağa terk edene ise para cezası geliyor... Uzun süredir beklenen hayvan hakları düzenlemesinde bir evde 3'ten fazla köpeğe yasak da var. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, yasa teklifinin 2 hafta içinde TBMM Başkanlığı'na sunulacağını söyledi.

Apartman bahçesinde hayvan beslemek yasak mı?

BESLEMEK YASAL HAKTIR Kanun, hayvanların bulunduğu her yerde beslenmesini hükme bağlamıştır. Bir hayvansever, her yerde sahipsiz hayvanların önüne, yemek-su koyabilir, bir başka ifade ile; besleyebilir. Dolayısıyla, sahipsiz kedi-köpeğe bahçeli alanlarda mama su vermek, doyurmak ve barındırmak, yasal haktır.

Site bahçesinde köpek beslenir mi?

Konut sitelerinin ortak alanı olan bahçede, kimi malikler kedi ve köpek beslemek isteyebiliyor. ... Site yönetim planında, kedi ve köpek gibi hayvanların beslenmesi yasaklanabiliyor. Bu madde ile karşılaşan hayvanseverler site yönetimine bir yazı yazarak, beslemeye devam etmek için izin isteyebiliyor.

Evde köpek beslemek yasal mı?

Buna göre tüm hayvanlar korunma ve barınma hakkına sahiptir. ... Bu yükümlülükler yerine getirildiği takdirde mevzuatımıza göre evcil hayvan olarak kabul edilen tüm hayvanları besleme hakkına vatandaşlarımız sahiptir. Apartmanlar,müstakil evler,apartmanlar ve site içerisinde evcil hayvanlar beslenebilir.

Evde en fazla kaç kedi beslenir?

Ve o kediler muhtemelen mamaları bitince cesetle beslenecek.) * 1 kişinin en fazla 3 kedisi olmalı. Evde yaşayan her diğer kişi için 1 kedi eklenebilir. Yani iki kişinin maksimum 4 kedisi olabilir.

Site bahçesinde hayvan beslemek yasak mı?

Çünkü hayvanlar için girebildikleri gidebildikleri her yer onların yaşam alanıdır. Kanun ise, gönüllülere sahipsiz hayvanları besleme yani DOYURMA hakkı vermiştir. Dolayısı ile site-apt-üniversite-özel kuruluş-resmi kuruluş vs bahçelerindeki hayvanları beslemek YANI DOYURMAK yasal haktır.

Site bahçesinde köpek beslemek yasak mı?

Konut sitelerinin ortak alanı olan bahçede, kimi malikler kedi ve köpek beslemek isteyebiliyor. Onların için yemek ve su gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kulube yaptıkları gibi, yalnızca kap da koyabiliyor. ... Site yönetim planında, kedi ve köpek gibi hayvanların beslenmesi yasaklanabiliyor.