Vitiligo hastalığı nasıl başlar?

İçindekiler:

  1. Vitiligo hastalığı nasıl başlar?
  2. Vitiligo hastalığı kaç yaşında başlar?
  3. Vitiligo hastası ne yemeli ne yememeli?
  4. Vitiligo hastalığı nasıl durdurulur?

Vitiligo hastalığı nasıl başlar?

Vitiligo, pigment üreten hücreler olan melanositler cilde, saçlara ve gözlere renk veren pigment olan melanin üretimini durduğunda veya bu hücreler öldüğünde ortaya çıkar. Cildin bu durumdan muzdarip olan bölümlerinde açık renkli ya da beyaz lekeler görülmeye başlar.

Vitiligo hastalığı kaç yaşında başlar?

Vitiligo, kesin sebebi bilinmemekle birlikte deride pigment kaybına bağlı olarak açık renkli alanların oluştuğu bir tür deri hastalığıdır. Halk arasında ala veya alaca hastalığı olarak farklı şekillerde adlandırılabilen bu hastalık, her yaşta görülebilse de büyük oranla 20 yaşından önce belirti vermeye başlar.

Vitiligo hastası ne yemeli ne yememeli?

Tahıllar: Vitiligo hastaları için tahıllar büyük vitamin, lif ve mineral kaynaklarıdır. Özellikle günlük besin gruplarında tam tahıllı gıdalara yer vermeleri gerekir. Yulaf: E vitamini bakımından zengin bir besin grubumuzdur. Ayrıca da vitiligo hastalarını olası bir enfeksiyonlara karşı da korumaktadır.

Vitiligo hastalığı nasıl durdurulur?

Tedavide sınırlı alanlarda bulunan hastalıkta bazı kortizonlu kremler, yaygın olan hastalarda fototerapi (ışık) tedavileri, sürülecek güneşe karşı duyarlandırıcı ilaçlar, hücre transferi ve greftleme yöntemi ile yapılan tedaviler vardır.