Bipolar hastalığı tedavisi nedir?

İçindekiler:

  1. Bipolar hastalığı tedavisi nedir?
  2. Bipolar bozukluk neden kaynaklanır?
  3. Bipolar hastalığı ne demek?
  4. Duygu durum bozukluğu ile bipolar aynı mı?

Bipolar hastalığı tedavisi nedir?

Bipolar bozuklukta tedavinin esasını ilaç tedavisi oluşturur. Psikiyatrik tedavi ile birlikte psikoterapi alınması da oldukça faydalıdır. Psikoterapide manik ve depresif atakları tetikleyebilecek stres faktörlerinin etkisinin azaltılması, stresle başa çıkma yöntemlerinin geliştirilmesi hedeflenir.

Bipolar bozukluk neden kaynaklanır?

Stresli durumlar veya yaşanan travmalar genellikle bipolar bozukluğu tetikleyici unsurlar arasında yer almaktadır. Bunlar; bir ilişkinin bitişi, fiziksel, cinsel veya duygusal istismar, yakın bir aile üyesinin ya da çok sevilen birinin ölümü veya beyin travmaları da bipolar bozukluğu tetikleyebilir.

Bipolar hastalığı ne demek?

Bipolar bozukluk uzun süreli ve karmaşık bir duygudurum hastalığıdır. Bu rahatsızlıkta manik, hipomanik ve depresif ataklar ortaya çıkar. Ataklar sırasında da hafif ancak çeşitli belirtiler ile bipolar bozukluk kendisini gösterebilir. Bipolar bozukluk tıbbi olarak manik depresif olarak da adlandırılır.

Duygu durum bozukluğu ile bipolar aynı mı?

Bipolar bozukluk ya da diğer adıyla iki uçlu duygudurum bozukluğu; önceden manik depresyon olarak adlandırılmış, kişinin ruh hâlindeki değişimlerle karakterize bir duygudurum bozukluğudur.