Samandere Şelalesinde ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Samandere Şelalesinde ne yapılır?
  2. Samandere Şelalesi nasıl oluşmuştur?
  3. Samandere Şelalesi nerede bulunur?
  4. Samandere Şelalesi yasak mı?
  5. Düzce Aydınpınar Şelalesi kaç km?
  6. Samandere köyü nereye bağlı?

Samandere Şelalesinde ne yapılır?

Tabiat Anıtı olarak ilan edilen Şelale, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır. Zengin bitki örtüsünün su sesi ile bütünleştiği şelalede, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir.

Samandere Şelalesi nasıl oluşmuştur?

Samandere Şelalesi, üç adet şelaleyle birleşerek “cadı kazanı” adı verilen bir çukura dökülüyor. Suyun yüksek debisinden dolayı, şelalenin etrafında basamaklı kayalar oluşmuş. Şelale bu kayalardan dökülerek, diğer şelalelerle birlikte Efteni Gölüne dökülüyor. Samandere Şelalesi Nedir?

Samandere Şelalesi nerede bulunur?

Nasıl Gidilir: Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Düzce'nin güneydoğusunda, Beyköy Beldesi, Samandere Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Beyköy beldesine 15 kilometre, Düzce'ye 24 kilometre, TEM Otoyoluna 20 kilometre, D-100 Karayoluna ise 26 kilometre mesafededir.

Samandere Şelalesi yasak mı?

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı'nın yer aldığı Samandere Köyü mevkiinde ve Düzce genelinde mevsim şartları nedeniyle şelale alanında olabilecek sel, heyelan, taş düşmesi ve merdivenlerdeki buzlanmadan dolayı ziyaretçilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürebilecek kazaların önlenmesi amacıyla şelale alanında ...

Düzce Aydınpınar Şelalesi kaç km?

Düzce'nin 10 kilometre güneyinde bulunan Aydınpınar Şelalesi'ne İl merkezinden, Aydınpınar Köyü, Aydınpınar Şelaleleri tabelası takip edilerek kolayca ulaşılır.

Samandere köyü nereye bağlı?

Samandere, Düzce
Samandere
ÜlkeTürkiye
İlDüzce
İlçeMerkez
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
9 satır daha