Avrupa vatandaşı hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

İçindekiler:

  1. Avrupa vatandaşı hangi ülkelere vizesiz gidebilir?
  2. Avrupa'ya vize almak için neler gerekli?
  3. Avrupa Birliği vizesi ne kadar?
  4. Bulgaristan vatandaşı hangi ülkelere vizesiz girebilir?
  5. 1 yıllık Schengen vizesi ne kadar?
  6. Türkler Schengen vizesi alabilir mi?
  7. Ukrayna'ya pasaportsuz gidilir mi?
  8. Bulgar pasaportu ile kaç ülkeye gidilir?

Avrupa vatandaşı hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

AB, AEA ve İsviçre vatandaşları Geçerli bir pasaport veya ulusal kimlik kartı olan tüm Avrupa Birliği üye ülkelerinin vatandaşları, Avrupa Ekonomik Alanı (İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç) ve İsviçre girip vizesiz Schengen Alanı'nda, ve ayrıca Bulgaristan, Kıbrıs ve Romanya'da ikamet edebilirler.

Avrupa'ya vize almak için neler gerekli?

Almanya
  • Pasaport.
  • Pasaportunuzun Fotokopisi ve Eski (Schengen) Vizelerinizin Fotokopisi.
  • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname.
  • Almanya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat Amacını Açıklayan Şahsi Dilekçe​
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
  • ​2 Adet Biometrik Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş)
Daha fazla öğe...

Avrupa Birliği vizesi ne kadar?

Bu kapsamda AB ülkelerine vize başvurularında alınan 60 Euro olan konsolosluk harç ücreti, 80 Euro'ya çıkartılacağı bildirildi. 80 euro harç ücretinin, öğrencilerden, araştırmacılardan ve 12 yaşın altındaki çocuklardan alınmayacağı bildirildi.

Bulgaristan vatandaşı hangi ülkelere vizesiz girebilir?

Vize başvurusu yapmadan sadece Bulgaristan pasaportu ile gidilebilen ülkeler; Antigua ve Barbuda, Arjantin, Ermenistan, Barbados, Bahamalar, Belize, Bostvana, Brezilya, Brunei, Vanuatu, Vatikan, Venezuela (turistik kart ile seyahat edilebilir.), Guatamala, Granada, Gürcistan (360 güne kadar), Dominika, Dominik ...

1 yıllık Schengen vizesi ne kadar?

Schengen Vizesinin ne olduğunu biliyorsanız, Schengen Vizesi Nasıl Alınır ve Başvuru İşlemleri ve Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar hakkında bilgi için tıklayın....YURT DIŞI SEYAHAT SİGORTASI ÜCRETLERİ
7 Gün8 – 10 Euro
1 Ay18 – 20 Euro
3 Ay30 Euro
6 Ay40 Euro
1 Yıl60 Euro

Türkler Schengen vizesi alabilir mi?

tarih ve (AT) 539/2001 sayılı Konsey Tüzüğü ve sonrasında yapılan değişiklikler, dış Schengen sınırlarından geçerken vize almaları gereken ve bu uygulamadan muaf olan tüm üçüncü ülkelere ilişkin bir liste sunmaktadır. Türk vatandaşları hâlihazırda vize almakla yükümlüdür.

Ukrayna'ya pasaportsuz gidilir mi?

Pasaportsuz Gidilen Ülkeler Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var. "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Gürcistan" Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

Bulgar pasaportu ile kaç ülkeye gidilir?

Bulgar pasaportları standart olarak 5 yıllık verilirler, daha az veya daha çok süre için almak mümkün değildir. Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi 2020 Raporu'na göre Bulgaristan vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 171 ülkeye seyahat edebilmektedirler.