TEMA vakfının görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. TEMA vakfının görevleri nelerdir?
  2. TEMA çalışması ne demek?
  3. TEMA logosu neyi ifade eder?
  4. TEMA Vakfı Nasıl Çalışır?
  5. Tema nedir amacı nedir?
  6. TEMA gönüllülük bağışı ne kadar?
  7. TEMA Vakfi ne anlama geliyor?
  8. Tema deyince akla ne gelir?
  9. TEMA vakfına bağış nasıl yapılır?
  10. Tema adının çağrıştırdığı sözcükler nelerdir?

TEMA vakfının görevleri nelerdir?

Hedefleri; topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadele edilebileceğini göstermek, tehlikeye dikkat çekmek, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, ağaçlandırma yapmak, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesini sağlamaktı.

TEMA çalışması ne demek?

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ya da kısaca TEMA, tarihinde İstanbul'da kurulmuş olan çevreci bir vakıftır. Erozyon ile mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması temel amaçlarındandır.

TEMA logosu neyi ifade eder?

TEMA Vakfı logosunun tasarımı için 1994 yılında bir yarışma açılır. Yarışmaya katılanlar arasında en çok beğenilen, grafik sanatçısı Sadık Karamustafa tarafından tasarlanan logo olur. Logodaki “E” harfi hem şekil hem de renk itibarıyla erozyonu temsil eder.

TEMA Vakfı Nasıl Çalışır?

Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için faaliyetlerini sürdüren TEMA Vakfı bu nedenle; orman, çayır, mera ve tarım alanlarının, su ve bitki gen kaynaklarının, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesi ile insan kaynaklı iklim değişikliği konularında, belli bir devlet politikasının oluşturulması ve ...

Tema nedir amacı nedir?

Vakfın öncelikli hedefi ulusumuza, onun temsilcilerine, siyasi partilere ve hükümetlere, resmî ve özel kuruluşlara, eğitim kurumlarına, basın yayın organlarına; toprak erozyonunun nedenlerini, vahim sonuçlarını ve ülkemizin çöl olma tehlikesini anlatmaktır.

TEMA gönüllülük bağışı ne kadar?

Gönüllülük bağışı; 0 - 13 yaş aralığında iseniz 10 TL'dir. 14 yaşına geldiğinizde gönüllülük kaydınızı yenilemeniz gerekmektedir. 14 - 24 yaş aralığında iseniz 10 TL'dir.

TEMA Vakfi ne anlama geliyor?

TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarımızı korumak amacıyla kurulan, bugün 900.000'i aşkın gönüllüsüyle umut yeşerten bir halk hareketidir.

Tema deyince akla ne gelir?

Eserde iletilmek istenen mesaja "tema" denir. Şiirde daha çok duygu ve hayaller işlenir; bir şiirde yoğun olarak işlenen duygular ve hayaller şiirin temasını oluşturur.

TEMA vakfına bağış nasıl yapılır?

Dileyen herkes 3464'e TEMA yazıp SMS göndererek TEMA Vakfı'nın çocuklara yönelik doğa eğitimlerine 10 TL katkıda bulunabilecek.

Tema adının çağrıştırdığı sözcükler nelerdir?

Cevap: Bilim, teknoloji, icat, buluş, yenilik.