Kredisi olan emekli kredi çekebilir mi?

İçindekiler:

  1. Kredisi olan emekli kredi çekebilir mi?
  2. Emekliye en uygun krediyi hangi banka veriyor?
  3. SSK emeklilerinin faizsiz kredi hangi banka veriyor?
  4. Bankalar 65 yaş üstüne kredi verilir mi?
  5. Emekli faizsiz kredi çekebilir mi?

Kredisi olan emekli kredi çekebilir mi?

Emekli vatandaşlara kolay ödeme sağlamak için bazı bankalar kredi imkanı sağlıyor. SGK ya da BAĞ-KUR'dan emekli olan vatandaşların yanında malulen emekliliği bulunan kişiler de kredi imkânından faydalanabiliyor. Bu haklardan yararlanmak için talep edilen şartları taşıyan vatandaşlar, kredilerini çekebiliyor.

Emekliye en uygun krediyi hangi banka veriyor?

Emeklilere kredi veren Ziraat Katılım, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası'nın bazı şartları bulunuyor. Kişinin, kredi çekmek istediği bankadan başka herhangi bir bankada kredisi olmamalı. Kredi çekmeyen isteyen emekli 75 yaşından büyük olmamalı.

SSK emeklilerinin faizsiz kredi hangi banka veriyor?

Emekliye 0 faizli kredi imkânı sunulması için kanun teklifi bekleyen emeklilere müjdeli haberi vermek isteriz; ama bazı şartların tamamlanması ile ancak emekli aylıklarına bağlı olarak gerek PTT gerekse kamu bankaları olan Ziraat Bank, Vakıf Bank ve Halk Bank tarafından sıfır faizli emekli kredisi tanınmaktadır.

Bankalar 65 yaş üstüne kredi verilir mi?

Bankalar kendilerini ödeme konusunda garantiye almak için üst yaş sınırı belirleyebilmektedir. Bu şart, resmî olarak değil, bankaların kendi prosedürleri üzerinden işleyiş gösterir. Genelde bankalar, kredi çekme konusunda 60-65 yaş sınırına kadar herhangi bir sorun çıkarmamaktadır.

Emekli faizsiz kredi çekebilir mi?

PTT, Ziraat bankası ve Vakıfbank başta olmak üzere SGK, BAĞ-KUR yada emekli sandığından veyahut ta malulen emekli olanlar için 2021 yılında düzenlemiş olduğu kampanyalarla maaşlarının 10 katına kadar faizsiz kredi imkanı sunmaktadır.