Demans Nedir Nasıl Anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Demans Nedir Nasıl Anlaşılır?
  2. Demans ne demek türkçesi?
  3. Alzheimer ile demansın farkı nedir?
  4. Demans hastalığı hangi yaşlarda görülür?
  5. Bunama ve Alzheimer aynı şey mi?

Demans Nedir Nasıl Anlaşılır?

Kelimeleri bulmada zorlanma, bu kelimelerin yerine anlamsız farklı kelimeler koyma demansta tipik bir sorundur. Hastalarda yargılama, soyutlama, neden-sonuç ilişkisi yeteneği kaybolmuştur. Gündelik yapılan örneğin saç tarama, diş fırçalama gibi aktiviteleri yapamama da demans belirtilerindendir.

Demans ne demek türkçesi?

Demans ise zihnin yitirilmesi anlamına gelmektedir. Bununla beraber demanslar, özellikle Alzheimer demansı bir anda oluşmaz, belirtiler yavaş yavaş ortaya çıkar ve ilerleyicidir. Bazı demanslar ise vücuttaki bir maddenin eksikliğine ya da bir maddenin ya da ilacın yan etkisine bağlı olarak ortaya çıkar.

Alzheimer ile demansın farkı nedir?

Demans genellikle hafıza kaybını içermesine rağmen, hafıza kaybının farklı nedenleri vardır. Yalnız hafıza kaybınız demansınız olduğu anlamına gelmez. Alzheimer hastalığı, yaşlı erişkinlerde ilerleyici bir demansın en yaygın nedenidir, ancak bir dizi demans nedeni vardır.

Demans hastalığı hangi yaşlarda görülür?

Genelde 65 yaş ve üzerinde görülüyor ama... Nadiren daha erken yaşlarda da görülebilir... BakırköyRuh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A Hastanesi Nöroloji Uzman Dr. Barış Topçular, 'bunama'nın (demans) tek bir hastalık sonucu değil, farklı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıktığını söyledi.

Bunama ve Alzheimer aynı şey mi?

Birçok kişi Alzheimer Hastalığı ve Demans terimlerinin aynı anlama geldiğini düşünüyor olabilir. Ancak nörobilim alanında tanı ve tedavi ile ilgili son gelişmeler bu durumu netleştirmiştir. Alzheimer ve demans aynı şey değildir. Alzheimer, demansın bir türüdür.