Hidradenit tedavisi nedir?

İçindekiler:

  1. Hidradenit tedavisi nedir?
  2. Hidradenitis Suppurativa neden olur?
  3. Hidradenit ne?
  4. Hidradenitis Suppurativa hangi ilaç kullanılır?
  5. Hidradenitis Suppurativa tekrarlar mı?

Hidradenit tedavisi nedir?

Hidradenitis süppürativada birçok tedavi seçeneği mev- cuttur. Tedavi şikayetlerin, enfeksiyon ve lezyonların yay- gınlığına göre yapılır. Bu amaçla topikal ve sistemik an- tibiyotikler, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar, lazer tedavisi ve ciddi durumlarda cerrahi tedavi yöntemleri kullanılmaktadır.

Hidradenitis Suppurativa neden olur?

Hidradenitis süppürativanın kesin nedeni bilinmemektedir. Apokrin bez kanalında tıkanma, daralma, bakteriyel enfeksiyon ve oluşan iltihabi cevabın ter bezlerine, yağ bezlerine ve çevre dokuya ilerlemesiyle oluştuğu düşünülmektedir.

Hidradenit ne?

Hidradenitis süppürativa; her iki koltuk altı, göğüs altları, boyun, kasıklar, bacakların birbirine sürten yüzü ve ano- genital bölge gibi özellikle yağ ve ter bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde oluşan bir hastalıktır. Halk arasında “köpek memesi” olarak da bilinir.

Hidradenitis Suppurativa hangi ilaç kullanılır?

Ağır klinik HS lerde rifampin, moxifloxacin ve metronidazole kombinasyonu kullanılabilir. Ertapenem geniş etkili bir antibiyotiktir.

Hidradenitis Suppurativa tekrarlar mı?

Hidradenitis Suppurativa (HS) kronik ve tekrarlayıcı bir hastalık olduğunu söyleyen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kemahmetoğlu, “İlgili bölgelerin geniş olarak alınması bu ihtimali azaltacaktır.