Varex egzoz ne?

İçindekiler:

  1. Varex egzoz ne?
  2. Egzoz cezası kaç TL?
  3. Varex nereye takılır?
  4. 2021 egzoz cezası ne kadar?
  5. Kumandalı egzoz cezası ne kadar?
  6. Kumandalı varex yasak mı?
  7. 2020 motosiklet muayene ücreti ne kadar?
  8. Modifiyeli Tofaş muayeneden geçer mi?
  9. Sticker muayeneden geçer mi?
  10. Varex egzoz cezası ne kadar?
  11. Abart egzoz nereye şikayet edilir?

Varex egzoz ne?

Varex tipi egzoz, araçlarımızın motordan başlayarak arkaya doğru uzanan kısma kadar olan bölümün mantığının değiştirilmesidir. Egzozda yapılan farklılaştırma çalışmasından sonra ortama fazla sesler çıkartan bir araç çıkmış oluyor.

Egzoz cezası kaç TL?

Egzoz muayenesi, egzoz gazı emisyonu ölçümü için yaptırılır. Egzoz muayene gecikme cezası 2021 yılı itibariyle 2067 liradır. Bu ceza ilk 15 gün içerisinde ödenecek olursa % ceza indiriminden faydalanılarak 1550,25 Türk lirası olarak ödenebilir.

Varex nereye takılır?

Vareks egzozlar vanalı tipte egzozlardır. Motordan tek parça halinde çıkan egzoz borusu üzerine egzoz susturucusu takıldığı şekilde montajı yapılır. Bazı modellerinde Sesi yükseltip alçaltmayı sağlayan uzaktan kumandası bulunmaktadır ve çok güçlü motor sesi almanızı sağlar.

2021 egzoz cezası ne kadar?

Trafikte çevreye gürültü açısından rahatsız eden gürültülü egzoz ise 2021 yılı itibariyle güncellenmiş olarak 1339 TL değerine çıkmış durumda. Eğer bu ceza 15 gün içerisinde ödenirse %25 gibi bir indirim yapılmaktadır.

Kumandalı egzoz cezası ne kadar?

Abartı Egzoz Cezası
Kanun adı:2912 Karayolları kanunu
Ceza Tanımı: Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması
Ceza Miktarı:1339 TL
%25 İndirimli hali:1004,25 TL
2 satır daha

Kumandalı varex yasak mı?

VAREX Kullanımı Yasak Mıdır? ... Yani VAREX sistemi kullanılması yasak olan bir sistemdir. Ancak kumanda vb. araçlarla kontrol edilebildiği için kontrol noktalarında tespiti çok kolay değildir.

2020 motosiklet muayene ücreti ne kadar?

Traktör (römorklu, römorksuz), motosiklet ve motorlu bisiklet: 190,54 TL (2020 yılı fiyatı: 174,64 TL) , Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork: 373,37 TL (2020 yılı fiyatı: 342,20 TL), Otobüs, kamyon, çekici ve tanker: 504,69 TL (2020 yılı fiyatı: 462,56 TL).

Modifiyeli Tofaş muayeneden geçer mi?

Eğer sizinde modifiye aracınız varsa arama motoruna “Modifiye araçlar toplanıyor” yazmanız yeterli. ... Kısacası araçta yapılan değişiklikler (AİTM) Araç İmal Tadil Montaj Yönetmeliği kapsamına girmeli yoksa aracınız muayenede ağır kusurlu olarak sonuç alır.

Sticker muayeneden geçer mi?

Yan kapılara camlara yada tavana uygulanan sticker için trafik polisi yada tuvde tam uygulama bir yere gider yada yakalanırsanız arac muayeneden geçmez poliste isterse aracı bağlar. Bazen polisler den yeni göreve atananlar en ufak kusuru affetmıyorlar. Aracınızda amblem ve sticker varsa sakin kullanmakta fayda var.

Varex egzoz cezası ne kadar?

Gürültülü egzoz cezası 1.002 TL'dir. VAREX sisteminin varlığı bir otomobilde tespit edilirse bu ceza uygulanır. Yani VAREX sistemi kullanılması yasak olan bir sistemdir.

Abart egzoz nereye şikayet edilir?

155'i Arasanız da Fayda Sağlanmıyor Yüksek ses yapan araçları ve özellikle egzozundan ateş çıkartan araçları an itibari ile 1 aranarak şikâyet edilebilir. Polis ve jandarma ihbarı değerlendirmek zorundadır.