Besi hayvancılığı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Besi hayvancılığı nasıl yapılır?
  2. Besi ve Ahır hayvancılığı hangi bölgede yapılır?
  3. Besi ahırı nasıl olmalı?
  4. Ahır nasıl yapılır?
  5. Büyükbaş hayvancılık nerede yapılır?
  6. Besi hayvancılığı nedir ülkemizde nerelerde yapılır?
  7. Etçi ırklar nelerdir?
  8. Açık besi hayvan başı kaç metrekare?
  9. Ahır ölçüleri nasıl olmalı?
  10. Ahır zemini nasıl olmalı?

Besi hayvancılığı nasıl yapılır?

Besicilikte hayvanın ırkı, yaşı, cinsiyeti, sağlığı ve görünüşü önemlidir. Besiye alınan sığırlar ya kapalı ahırlarda veya etrafı uygun şekilde çevrili açıkta beslenir ya da meradan yararlanarak besi yapılır. Bunlar bir arada da uygulanabilir. Besi sığırları tek tek ya da topluca yemlenirler.

Besi ve Ahır hayvancılığı hangi bölgede yapılır?

Marmara ve Ege Bölgesi, ahır hayvancılığının en çok yapıldığı iki bölgedir. Mera hayvancılığı ise İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygındır. Türkiye'de en fazla sığırın yetiştirildiği şehir Konya'dır.

Besi ahırı nasıl olmalı?

Ahırlar yamaç ve hafifçe yüksek yerlere yapılmalıdır. Böyle yerlerde yapılacak ahırların temeline su girmez, zeminden su almaz, ahır havadar olur, ahırın havası kolayca temizlenir ve rutubet olmaz. Ahırın yönü güneye veya doğuya bakmalıdır. Çok sayıda ahır varsa, bunlar birbirinin hava almasına engel olmamalıdır.

Ahır nasıl yapılır?

Süt sığırcılığında hayvan sayısına bağlı olarak uygun sağım makineleri kullanılmalıdır. Ahır Yeri İyi Seçilmelidir; Ahır yapacağımız yerin imar durumu ve çevre şartları dikkate alınmalı, ahırın yönü güney veya doğuya bak- malı, havalandırması iyi olmalıdır. Yaz- kış yolu açık olmalı ve haberleşme kesilmemelidir.

Büyükbaş hayvancılık nerede yapılır?

Ülkemizde büyükbaş hayvancılık Anadolu'nun birçok kesiminde yapılır. Türkiye de en fazla Karadeniz kıyı kesimi ile Doğu Anadolu bölgesinin Erzurum – Kars bölgesinde gelişmiştir.

Besi hayvancılığı nedir ülkemizde nerelerde yapılır?

Besi hayvancılığı talep edilen ve devlet tarafından teşvik edilen bir üretim faaliyeti olsa da uğraş isteyen bir iştir. Her ne kadar pekçok iş makineler ile halledilse de sürekli ilgi isteyen bir iştir. Ülkemizde Karadeniz'in kıyı kesiminde ve Erzurum-Kars bölgesinde yaygın olarak yapılmaktadır.

Etçi ırklar nelerdir?

Etçi Sığır Irkları
  • ANGUS.
  • BRANGUS.
  • BRAHMAN.
  • HEREFORD.
  • LİMOUSİNE.
  • CHAROLAİS.
  • SHORTHORN.
  • PİEDMENTOSA.
Daha fazla öğe...

Açık besi hayvan başı kaç metrekare?

1- Gölgelikli, tabii zeminli açıkta besi yerleri için gölgelikli alan dahil hayvan başına 12 m2'dir. 2- Sundurmalı, tabii zeminli açıkta besi yerleri için hayvan başına sundurma altı 2 m2, padok 10 m2'dir. Yemlik ve yem yolu hariçtir.

Ahır ölçüleri nasıl olmalı?

İneklerin birbirlerine zarar vermeden rahat hareket etme- leri sağlanmalıdır. Duraklar 170-180 cm uzunluğunda, 110-120 cm genişliğinde yapılmalıdır. Ahırda ineklerin temiz ve kuru kalmaları sağlanmalı, meme ve bacaklarda yaralanmalara neden olmamalıdır.

Ahır zemini nasıl olmalı?

Ahır zemini nisbeten yüksek olmalı, bataklık ve su basma olanağı olan ırmak kenarlarında olmamalıdır. Zemin kuru olmalı, yağmur yağdığında yer altı suları yükselmemelidir.