Isteğe bağlı SGK ödemesi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Isteğe bağlı SGK ödemesi ne kadar?
  2. 2021 sgk prim ödemesi ne kadar?
  3. Dışarıdan SGK ödemesi ne kadar 2021?
  4. Dışarıdan sigorta nasıl yatırılır?
  5. Isteğe bağlı sigorta ödemesi nereye yapılır?
  6. Isteğe bağlı sigorta nasıl iptal edilir?

Isteğe bağlı SGK ödemesi ne kadar?

İsteğe bağlı sigortalılıktaki prime esas kazançlar ile prim ödeme gün sayıları kısa vadeli sigorta uygulamalarında dikkate alınmaz. Alt sınırdan prim ödemek isteyenler için isteğe bağlı sigorta primi 1.144,80 TL ve üst sınırı ise 8.586,05 TL olacaktır.

2021 sgk prim ödemesi ne kadar?

İşverenlerin aylık ödediği SGK primi, işçinin brüt maaşı üzerinden hesaplanmaktadır. Sigorta priminin aylık alt sınırı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. 2021 yılı için SGK priminin tabanı Türk Lirasıdır. Tavan ücret ise asgari ücretin 7,5 katıdır ve bu da Türk Lirasına denk gelmektedir.

Dışarıdan SGK ödemesi ne kadar 2021?

1/1/2021 ila 31/12/2021 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı,119,25 TL x 30 x % ,50 TL.

Dışarıdan sigorta nasıl yatırılır?

İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin e-devlet üzerinden veya “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu yerdeki SGK ünitelerine başvurmaları gerekmektedir. Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin ise talep dilekçesi ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Isteğe bağlı sigorta ödemesi nereye yapılır?

İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin örneği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

Isteğe bağlı sigorta nasıl iptal edilir?

İsteğe bağlı sigortanızı kapattırmak istiyorsanız talebinizi dilekçe yazarak SGK'ya bildirmeolisiniz. Dilekçelerin Kurum kayıtlarına intikal ettiği tarihten önceki primi ödenmiş ayın sonu itibariyle, aylık talebinde bulunanların aylığa hak kazanmış olmak şartıyla talep tarihinde son erer.