Kolonoskopi öncesi bağırsak nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopi öncesi bağırsak nasıl temizlenir?
  2. Bağırsakları boşaltan ilacı ne ad verilir?
  3. Golytely nasıl kolay içilir?
  4. Kolonoskopi öncesi lavman şart mı?
  5. Golytely bağırsak temizleme tozu nasıl kullanılır?

Kolonoskopi öncesi bağırsak nasıl temizlenir?

Bağırsak Hazırlığı Kalın bağırsağın iç yüzünü örten tabakanın incelenebilmesi için iyi bir bağırsak temizliği şarttır. Bu nedenle doktor, işlemden bir iki gün önce lifli gıda kısıtlaması önerebilir. Buna ek olarak bağırsak temizliği için ağızdan alınan ve kısa zamanda temizlik sağlayan özel solüsyonlar verilir.

Bağırsakları boşaltan ilacı ne ad verilir?

PICOPREP®, son derece etkili ve uyuşkan bir bağırsak temizleme preparatı olup, esaslı ve aynı zamanda vücudu yormayan bir bağırsak temizlemeye olanak sağlar. PICOPREP®'in alınma- sıyla doğal bağırsak hareketi uyarılır ve dışkı yumuşar.

Golytely nasıl kolay içilir?

1-GOLYTELY 4 litrelik bir bidona su doldurulur. İçerisine çözelti eklenir, berrak hale gelene kadar çalkalanarak karıştırılır. Soğutularak içilmesi durumunda içimi daha kolay tolere edilebilir. İşlem öncesi saat 18.00 de başlanarak her 10 dakikada bir 1 bardak olacak şekilde içilmesi gerekir.

Kolonoskopi öncesi lavman şart mı?

Kolonoskopi işleminden iki saat önce hiçbir şey, hatta su bile içmeyin. Bu adım, prosedürden sonraki dönemi rahat geçirmeniz için gereklidir. Bazı doktorlar işlem öncesi lavman da önerebilmektedir.

Golytely bağırsak temizleme tozu nasıl kullanılır?

GOLYTELY oral olarak veya nazogastrik tüp yolu ile uygulanabilir. Oral uygulama; 4 litre bitene kadar ya da rektal akıntı berrak bir hale gelene kadar her 10 dakikada 240 ml'dir. Az miktarda devamlı olarak içmektense, 240 ml'lik her kısmın hızla içilmesi tercih edilmelidir.