Marsa yolculuk ne zaman başlayacak?

İçindekiler:

  1. Marsa yolculuk ne zaman başlayacak?
  2. Perseverance ne zaman inecek?
  3. Dünyadan Ay'a kaç günde gidilir?
  4. Geçmişten günümüze Mars'a gönderilen araçlar nelerdir?
  5. NASA marsa ne zaman araç gönderdi?

Marsa yolculuk ne zaman başlayacak?

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) 30 Temmuz 2020'de yola çıkan Mars keşif aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'e başarıyla indi. Mars'tan ilk fotoğraf geldi. Perseverance gezegende antik yaşamın izlerini arayacak.

Perseverance ne zaman inecek?

Perseverance Azim anlamına gelen (eski adı ile Mars 2020 veya Percy), NASA'nın Mars Keşif Programı'nın parçası olarak yapılan bir keşif aracıdır. Fırlatılma tarihi 17 Temmuz 2020'dir ve tarihinde Jezero kraterine başarıyla iniş yapmıştır.

Dünyadan Ay'a kaç günde gidilir?

Uzay mekiklerinin en yüksek ulaştıkları hız km'dir. Aradaki mesafe ve hıza bölünürse 106 güne yakın bir yolculuk karşımıza çıkmaktadır. Ay'a en kısa yolculuk 8 saat, 35 dakika olarak gerçekleşti.

Geçmişten günümüze Mars'a gönderilen araçlar nelerdir?

1976'daki Vikinglerden beri NASA Mars yüzeyine 8 araç indirdi: Viking 1&2, Pathfinder, Mars Polar Lander, Spirit, Opportunity, Phoenix, Curiosity ve InSight. 30 Temmuz 2020'de fırlatılan ve dün gece Mars yüzeyine ulaşan Perseverance NASA'nın başarıyla Mars yüzeyine indirdiği dokuzuncu araç oldu.

NASA marsa ne zaman araç gönderdi?

NASA tarafından geliştirilen ve 30 Temmuz 2020'de Mars gezegenine gönderilen gezici araç Perseverance (Azim) yedi aylık yolculuğunu bugün tamamladı.