Siyah mercimekli pilav nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Siyah mercimekli pilav nasıl yapılır?
  2. Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  3. Mercimekli pilav nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  4. Hasbeli pilav nasıl yapılır?

Siyah mercimekli pilav nasıl yapılır?

Öncelikle yarım çay bardağı siyah mercimeği ayıklayıp bol su ile yıkadıktan sonra bir tencereye koyuyoruz. Üzerini 5 parmak geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 20 dakika tuz eklemeden haşlıyoruz. Eğer tuz eklersek mercimek taneleri parçalanacaktır. Haşladığımız mercimeği süzüp bir kenara alıyoruz.

Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Uygun bir tencerede soğanı sıvı yağ ile kavurun. Salçaları ilave edin, biraz kavurup yıkanmış olan bulguru tencereye ilave edip az kavurup ortalama 6 su bardağı su ve yeşil mercimekleri ekleyip kaynatın. Suyu az gelirse biraz daha ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşde 20 dk kadar pişirin.

Mercimekli pilav nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Mercimekleri yıkayıp yaklaşık 3 su bardağı su ile orta ateşte hafif yumuşayana kadar pişirelim ,mercimeği tamamen pişirirseniz bulgur eklendiği zaman bulgurunda pişme süresince pişmeye devam edeceğinden mercimek dağılır ,tam yumuşamadan henüz tane tane olan mercimeğin siyah suyunu dökelim, salça ve suyu ekleyip ...

Hasbeli pilav nasıl yapılır?

Hasbeli Aş Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanı yemeklik doğruyoruz. Mercimek yumuşadı mi altını kapatalım tereyağ sıvı yağı tencereye alalım soğanlarımızı ekleyim biraz kavuralım bulguru ilave edelim. Üstüne mercimeği koyuyoruz sıcak suyu koyduktan sonra pişmeye bırakalım piştikten sonra 15 dakika demlemeye bırakalım.