Boğaziçi ders kaydı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Boğaziçi ders kaydı nasıl yapılır?
  2. Ders ekleme bırakma ne demek?
  3. Boğaziçi e kayıt nasıl yapılır?
  4. BOUN bir dönemde en fazla kaç kredi?
  5. Bogazici Universitesi kayitlari ne zaman?
  6. Boğaziçi consent nasıl atılır?
  7. Üniversite ders ekleme çıkarma nedir?
  8. Danışman ders ekleyebilir mi?
  9. Boğaziçi öğrenci işleri nerede?
  10. Bir dönemde kaç kredi alabilirim?
  11. Üst sınıftan kaç ders alınabilir?
  12. BOUN Yandal Başvurusu Nasıl Yapılır?
  13. Consent Request nedir?
  14. Consent ne demek Ekşi?
  15. Öğrenci belgesi kaç günde çıkar?

Boğaziçi ders kaydı nasıl yapılır?

Üniversiteye ilk kayıttan sonra öğrencilerin, eğitime devam edebilmek ve öğrencilik haklarından faydalanabilmek için, her akademik yarıyılda ders kayıtlarını online kayıt sistemi ÖBİKAS'ı (registration.boun.edu.tr) kullanarak yapmaları gerekir. Yarıyıl kayıtları akademik takvimde ilan edilen tarihler arasında yapılır.

Ders ekleme bırakma ne demek?

Ders ekleme-bırakma dönemi (add-drop) nedir? Akademik yarıyıl kaydını tamamlayan öğrenciler, derslerin başlamasını takiben ilgili yarıyılda kayıt oldukları dersi bırakarak veya yeni ders ekleyerek değişiklik yapabilirler. Ders ekleme-bırakma akademik takvimde belirtilen tarihlerde akademik danışmanın onayı ile yapılır.

Boğaziçi e kayıt nasıl yapılır?

Üniversitemize YKS ile yerleşen tüm öğrenciler, https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik ortamda 4 - tarihleri arasında “E-Kayıt” işlemini yapabileceklerdir. E-kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimizin, kayıt için üniversitemize gelmeleri veya belge getirmelerine gerek yoktur.

BOUN bir dönemde en fazla kaç kredi?

(5) Öğrenciler bir yarıyılda fazla kredi yükü olarak, kredisiz alınan dersler hariç, ortalama yarıyıl kredisi üzerine en fazla toplam sekiz kredi değerinde ders alabilir.

Bogazici Universitesi kayitlari ne zaman?

Pazartesi (Saat 10.00-17.00 arası) Lisansüstü Programlara yeni kabul edilen adayların Üniversiteye ilk kayıtları 16- Perşembe ve Cuma günü saat 15.00'e kadar elektronik ortamda (e-posta yolu ile) alınacaktır.

Boğaziçi consent nasıl atılır?

Öğrenciler hocayı ikna edip çok talep gören dersi alabilmek için en yaratıcı 'consent'i yazıp ekran görüntüsünü sosyalmedya@boun.edu.tr adresine gönderiyor.

Üniversite ders ekleme çıkarma nedir?

Ders ekleme çıkarma işleminde öğrenciler derse kayıt işlemlerinde olduğu gibi ders seçimini/çıkarma işlemini yapıp seçilen dersler taslak olarak kayıt edilip danışman onayına gönderilir. Seçilen derslerin danışmanlar tarafından onaylanması tarihine kadar yapılacaktır.

Danışman ders ekleyebilir mi?

Kesin kayıt yapılmadan önce öğrencinin almadığı/eksik derslerin tespiti açısından “Açılan Dersler” sekmesi kontrol edilmelidir. Eğer almadığı (40 saat sorunu yoksa) ders varsa danışman dersi ekleyebilir. Danışman onay aşamasında “bırak” butonu yardımı ile onay verilen ders bırakılabilir.

Boğaziçi öğrenci işleri nerede?

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü, Otomasyon ve Raporlama Şube Müdürlüğü, Öğrenci İşleri Şube Müdürlüğü ile Boğaziçi Güney Kampüsü Genel İdare binasında hizmet vermektedir.

Bir dönemde kaç kredi alabilirim?

Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır. Öğrenci, çift anadal dersleri ile birlikte bir yarıyılda en fazla 50 AKTS kredi ders alabilir (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği - Madde 22-(2)).

Üst sınıftan kaç ders alınabilir?

Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.

BOUN Yandal Başvurusu Nasıl Yapılır?

YANDAL başvurusunda bulunacak öğrenciler ise sadece YANDAL başvurusunda bulundukları bölümün Bölüm Başkanı ve YANDAL Danışmanından (yazılı ya da mail üzerinden) onay alıp Kovid-19 Dönemi Yandal Programları Başvuru Formunu (https://fas.boun.edu.tr/tr/formlar/ogrenci-formlari) dolduracak ve transkriptleriyle birlikte ...

Consent Request nedir?

İsmi de Consent Request. Yani görmek istediğiniz derse kabul edilebilmek için yaratıcı bir dille veya kendinizi güzel bir şekilde ifade ederek istek mesajları göndermeniz gerekiyor.

Consent ne demek Ekşi?

rıza/razı olmak anlamlarına gelen ingilizce sözlük.

Öğrenci belgesi kaç günde çıkar?

Öğrenci Belgesi; en erken talep edilen günden bir iş günü sonra Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü'nden öğrenci kimliği ile birlikte şahsen teslim alınabilir.