Urfa izol aşireti kaç kişi?

İçindekiler:

  1. Urfa izol aşireti kaç kişi?
  2. Türkiye'nin en büyük aşireti nereli?
  3. Urfa'da kaç aşiret var?
  4. Şanlıurfa'daki en büyük aşiret hangisi?
  5. Gevdan Aşireti kaç kişi?
  6. Pinyanişi aşireti nüfusu ne kadar?

Urfa izol aşireti kaç kişi?

Tahmini nüfus 20-25 bin kadar. Aralarında bakan, diplomat, müsteşar, yüksek rütbeli komutan ve milletvekili olanlar var. Kral, kimi misafirlerini İzol beylerinin konaklarında ağırlatacak kadar kendilerine güveniyormuş. Mehmet İzol (67), Urfa'da benzin istasyonu sahibi.

Türkiye'nin en büyük aşireti nereli?

Mezopotamya ve çevresinde yaşayan Milliler halen Milli Aşireti mensubu olduklarını belirtirler. Aşîret nüfusu bakımından Türkiye´nin en büyük aşiretidir. Resmi rakamlara bağlı kalınmaksızın Mezopotamya ve çevresinde 5.000.000 (BeşMilyon) Mılli Aşireti kökenli insan bulunmaktadır.

Urfa'da kaç aşiret var?

Şanlıurfa'da araştırmalara göre 70'den fazla aşiret yaşamaktadır. Diğer aşiretler ise alfabetik sıraya göre şöyle; - Kırvar Aşireti: Siverek'te ve hilvanda otururlar.

Şanlıurfa'daki en büyük aşiret hangisi?

URFA daki en büyük aşiret hiç kuşkusuz mersavi aşiretidir.

Gevdan Aşireti kaç kişi?

Ertoşi Aşiretine bağlı 11 kabileden olan ve aynı zamanda nüfus olarak en kalabalığı olan Gevdanlar, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Ortalı(Bezal) ve Yeşilöz(Feraşin) köylerinden başta Van, Hakkari ve Şırnak illerine göç ederek büyüyen ve bugün yaklaşık 200 Bin nüfusa sahip büyük bir aşirettir.

Pinyanişi aşireti nüfusu ne kadar?

İki grubun da Hakkari, Van ve Şırnak çevresinde yaklaşık 200 bin mensubu olduğu biliniyor.