Muhtac Ayligi basvuru formu nereden alinir?

İçindekiler:

  1. Muhtac Ayligi basvuru formu nereden alinir?
  2. Muhtaçlık aylığı nasıl alınır?
  3. Muhtaçlık aylığı ne zaman yatar?
  4. Fakirlik maaşı kimler alabilir?
  5. Fakirlik dosyası nasıl yapılır?

Muhtac Ayligi basvuru formu nereden alinir?

Başvuru Yeri ve Şekli Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.

Muhtaçlık aylığı nasıl alınır?

Fakirlik maaşı; TC Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yoksul vatandaşlara bağlandığından başvuruların Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne gidilerek yapılması gerekiyor. Vatandaşlar; Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne e-posta göndermek suretiyle de ön başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Muhtaçlık aylığı ne zaman yatar?

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5 inci günü yatıyor.

Fakirlik maaşı kimler alabilir?

Fakirlik Maaşı Başvuru Şartları Öksüz ya da yetim çocuk olmak. En az %40 engel oranına sahip ve kendisine engelli maaşı bağlanmamış olmak. Herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması(SSK, Bağkur ya da Emekli Sandığı'na bağlı olmamak gerekiyor) Herhangi bir gelire sahip olmamak.

Fakirlik dosyası nasıl yapılır?

Fakirlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.