Elektrik faturam ne zaman gelir?

İçindekiler:

  1. Elektrik faturam ne zaman gelir?
  2. Elektrik faturanın ödenip ödenmediği nasıl anlaşılır?
  3. Elektrik sayacı arızalı ise ne yapılır?
  4. Elektrik ne zaman kesilir Enerjisa?
  5. Elektrik faturası ödenmezse ne zaman kesilir 2021?
  6. Elektrik sayaç parasını kim öder?

Elektrik faturam ne zaman gelir?

Elektrik faturanız, 25 ila 35 gün arasında oluşturulur ve size ulaştırılır. Size ulaşan faturaların son ödeme tarihleri de, fatura kesilme tarihinin 10 gün sonrası olarak belirlenir ve faturanıza da bu şekilde yansıtılır.

Elektrik faturanın ödenip ödenmediği nasıl anlaşılır?

Eğer faturanızı kaybettiyseniz ve SMS ya da eposta ile almıyorsanız elektrik borcunuzu sorgulamak Sözleşme Hesap No gereklidir. Bu numarayı 4 numaralı Enerjisa çağrı merkezinde borç sorgulamak için kullanabilirsiniz.

Elektrik sayacı arızalı ise ne yapılır?

Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor? Sayacınızın arızalı olması durumunda en yakın hizmet noktamıza dilekçeyle birlikte müracaat etmeniz veya ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezimizi arayarak kayıt oluşturmanız gerekiyor. Arızalı sayaçlar için tüketiciye geriye dönük eksik tüketim tahakkuk ettirilebiliyor.

Elektrik ne zaman kesilir Enerjisa?

Bildirimin yapıldığı tarihten sonraki 5 iş günü içinde ödeme yapılmamışsa tüketicilerin elektrik enerjisi kesilir.

Elektrik faturası ödenmezse ne zaman kesilir 2021?

Elektrik faturası üzerinde yazan son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tedarikçi şirketler tüketicilere ikinci bir bildirim yapar. Bildirimin yapıldığı tarihten sonraki 5 iş günü içinde ödeme yapılmamışsa tüketicilerin elektrik enerjisi kesilir.

Elektrik sayaç parasını kim öder?

Perakende satış sözleşmeleri, önceden dağıtım şirketlerince yapılırken, 2013'teki düzenlemelerden bu yalnızca perakende satış şirketleri (tedarikçiler) tarafından yapılabilmektedir. Başvurunun değerlendirilmesi ve kabul edilmesinin ardından bağlantı ücreti, başvuru sahibi tarafından dağıtım şirketine ödenir.