İztuzu Plajı arabayla gidilir mi?

İçindekiler:

  1. İztuzu Plajı arabayla gidilir mi?
  2. İztuzu Plajı nereden izlenir?
  3. Iztuzu plaji kacta açılıyor?
  4. Iztuzu plajı nasıl?
  5. Iztuzu plajı yüzülür mü?
  6. Dalyan kaç km?

İztuzu Plajı arabayla gidilir mi?

İztuzu Plajı, Türkiye'nin en turistik beldelerine ev sahipliği yapan Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan beldesinde konumlanıyor. Dalyan merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta yer alan İztuzu Plajı'na beldeden 20 dakikalık bir araç yolculuğu ile ulaşabilirsin.

İztuzu Plajı nereden izlenir?

Dalyan PTT'nin yanından kalkan minibüslere binilerek 20 dakika sonra İztuzu Plajı'na ulaşmak mümkündür. İztuzu Plajı 1988 yılından itibaren akşam 20.00 ve sabah 08.00 arasında kapatılan bir plaj'dır. Bölge Caretta carettaların yumurtlama alanı olduğu için yumurtalara zarar vermemek amacıyla bu uygulama yapılır.

Iztuzu plaji kacta açılıyor?

İztuzu Plajı buraya yumurtalarını bırakan caretta carettaları korumak için belirli saatler arasında ziyaret edilebiliyor. İztuzu Plajı ziyaret saatlerine bakacak olursak sabah 08.00'da açılan plaj akşam 20.00'de kapatılıyor. Plajda cankurtaran alanı ve sağlık merkezi de acil durumlar için hizmet veriyor.

Iztuzu plajı nasıl?

Denize dikey olarak uzanan dağların dibinden başlayarak, Dalyan deltasının ağzını kapatan plajın kumları altın sarısı ve inceciktir. Deniz ise adeta bir kristal berraklığında. ... İztuzu sahilinin denizi sığ olduğundan dolayı hemen derinleşme olmuyor, bu nedenle küçük çocuklu aileler içinde oldukça idealdir.

Iztuzu plajı yüzülür mü?

Ancak özellikle deniz tatili için çok tercih ediliyor. Bunun sebebi, Türkiye'nin en güzel plajlarından olan İztuzu Plajı'na 13 km, 25 dakika uzaklıkta bulunuyor olması. ... Plajın bir tarafında tatlı su ve tuzlu suyun birleştiği İztuzu Boğazı bulunuyor. Burada hem tatlı suda, hem tuzlu suda yüzebilirsiniz.

Dalyan kaç km?

Muğla - Dalyan arası yaklaşık 80 kilometre ve 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir. İstanbul - Dalyan arası yaklaşık 825 kilometre ve 12 saat kadar sürmektedir. İzmir - Dalyan arası yaklaşık 295 kilometre ve 4 saat kadar sürmektedir. Denizli - Dalyan arası yaklaşık 185 kilometre ve 3 saat kadar sürmektedir.