Balıkesir Avşa Adası nerede?

İçindekiler:

  1. Balıkesir Avşa Adası nerede?
  2. Avşa Adası nerededir nasıl gidilir?
  3. Avşa Adası nerede harita?
  4. Erdek Avşa Adası Nasıl Gidilir?
  5. Avşa adasından Balıkesir'e nasıl gidilir?
  6. Avşa Adası denizi nereye bağlı?
  7. Avşa adası Denizi nereye bağlı?
  8. Balıkesir Avşa arası kaç km?
  9. Bandırmadan Avşa Adasına nasıl gidilir?
  10. Avşanın en güzel yeri neresi?

Balıkesir Avşa Adası nerede?

Avşa Adası, Marmara Denizi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Erdek'e gemi ile yaklaşık 2 saatlik bir uzaklıkta yer almaktadır. İstanbul'a ise 2.5 saatlik bir uzaklıktadır. Bu ada Balıkesir ilinin Marmara ilçesine bağlıdır.

Avşa Adası nerededir nasıl gidilir?

Avşa Adası nerede📍 Avşa Adası, Marmara Denizi'nin güneyinde, Balıkesir'in kuzeyinde, Kapıdağ Yarımadası'nın kuzeydoğusunda yer alan bir ada. Balıkesir il merkezine 155 km uzaklıkta bulunan adaya karadan ulaşım yok; Avşa'ya yalnızca deniz yoluyla gidilebiliyor.

Avşa Adası nerede harita?

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı bir yerleşim yeridir. İlçe merkezine 11 km, il merkezine 155 km uzaklıktadır. Avşa adasının diğer adı "Türkeli" adasıdır. Fakat "Türkeli" ismi "Avşa" olarak değişmiştir....
Avşa
BölgeMarmara Bölgesi
İlBalıkesir
İlçeMarmara
11 satır daha

Erdek Avşa Adası Nasıl Gidilir?

Erdek'ten Avşa Gestaş arabalı feribotları ile ortalama 2 saat 30 dakika, Adalar 1, Marmara Roro arabalı feribotları ile 1 saat 30 dakika sürmekte olup Gestaş ve Adalar 1 arabalı feribotları ile yaz kış ulaşım sağlanmaktadır.

Avşa adasından Balıkesir'e nasıl gidilir?

Birincisi Balıkesir'in Erdek ilçesine gideceksiniz orada ki limandan günde 3 sefer yapılmaktadır. Orada ki feribot ile Avşa Adasına ulaşabilirsiniz. İkinci bir yol ise yine Erdek üzerinden BUDO'ya ait deniz otobüsleriyle Avşa Adası'na gidebilirsiniz.

Avşa Adası denizi nereye bağlı?

Avşa Adası Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlıdır. Avşa Adası'nın diğer adı ise Türkeli'dir Avşa Adası İstanbul'a yaklaşık 351 km uzaklıktadır. Deniz yolu ile ulaşım sağlanan Avşa Adası'na Bostancı ve Yenikapı'dan İDO seferleri ile ulaşmak mümkünüdür.

Avşa adası Denizi nereye bağlı?

Avşa Adası Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlıdır. Avşa Adası'nın diğer adı ise Türkeli'dir Avşa Adası İstanbul'a yaklaşık 351 km uzaklıktadır. Deniz yolu ile ulaşım sağlanan Avşa Adası'na Bostancı ve Yenikapı'dan İDO seferleri ile ulaşmak mümkünüdür.

Balıkesir Avşa arası kaç km?

Avşa Adası'na ulaşım; Balıkesir'in Avşa Adası'na 50 km uzaklıkta ilçesi Erdek, İstanbul ve Tekirdağ'dan feribotlarla mümkündür.

Bandırmadan Avşa Adasına nasıl gidilir?

Bandırma'dan Avşa Adası'na özel aracınız ile gitmeniz mümkündür. Aracınız ile öncelikle Erdek'e gitmeniz ardından ise Avşa Adası'na arabalı gemileri kullanarak geçmeniz gerekmektedir. Bandırma Erdek arasındaki mesafe 21 km'dir. Bandırma'dan Erdek'e tahmini yaklaşık olarak varış süresi 32 dakikadır.

Avşanın en güzel yeri neresi?

Avşa Adası'nın tam arkasında kalan Çınar Koyu adanın en büyük plajına sahiptir. Burada Ayanya Beach, Mert Restaurant, Deniz Yıldızı, Tarihi Çınar Restaurant İsmet'in Yeri isimli ücretli plajlı yada ücretsiz denize girilebilen plaj alanları vardır. Suyu ve kumu bizce en güzel plaj Avşa'da Çınar Koyu'dur.