Delix 5 mg neye yarar?

İçindekiler:

  1. Delix 5 mg neye yarar?
  2. Delix 25 mg ne için kullanılır?
  3. Delix 5 mg aç mı tok mu?
  4. Delix 5 mg tansiyonu düşürür mü?
  5. Delix ilaç neden kullanılır?
  6. Delix 25 mg aç mı tok mu?
  7. Delix ilacın yan etkileri nelerdir?
  8. Delix 25 mg günde kaç tane içilir?
  9. Delix 5 mg ne zaman kullanılır?
  10. Delix ne zaman içilmeli?
  11. Delix ilacı ne işe yarar?

Delix 5 mg neye yarar?

DELİX PLUS kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan iki farklı etkin madde (ramipril ve hidroklorotiazid) içeren bir ilaçtır. yararlanmanın gerektiği yüksek kan basıncı (esansiyel hipertansiyon) tedavisinde kullanılmaktadır.

Delix 25 mg ne için kullanılır?

— Hipertansiyon (tansiyon yüksekliği) tedavisi: Hipertansiyon (tansiyon yüksekliği) tedavisinde, olağan başlangıç dozu günde bir kez 1,25 mg yarım veya 2,5 mg'lık bir tablettir. Kan basıncınız düzene girene kadar doktorunuz uygun miktarı ayarlayacaktır.

Delix 5 mg aç mı tok mu?

Uygulama yolu ve metodu: DELİX ağızdan alınır. Tabletleri bir bardak su ile doktorunuzun önerdiği miktarda yutunuz. Tabletleri, yemekler sırasında veya yemekten önce ya da sonra alabilirsiniz.

Delix 5 mg tansiyonu düşürür mü?

Doktorunuz size DELİX PLUS'ı, ilacın içerdiği iki etkin maddenin birbirini tamamlayan etkilerinden yararlanarak, tansiyonunuzu düşürmek için reçete etmiştir. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Delix ilaç neden kullanılır?

DELİX 5 mg/25 mg PLUS, DELİX 10 mg/12,5 mg PLUS ve DELİX 10 mg/25 mg PLUS adlı, 28 çentikli tablet içeren diğer formları da bulunmaktadır. DELİX PLUS, iki etkin maddenin birbirini tamamlayan tansiyon düşürücü etkilerinden yararlanmanın gerektiği yüksek kan basıncı (esansiyel hipertansiyon) tedavisinde kullanılmaktadır.

Delix 25 mg aç mı tok mu?

Aynı zamanda, tabletleri ne zaman alacağınızı hatırlamanıza da yardımcı olacaktır. Tabletleri bir bardak su ile doktorunuzun önerdiği miktarda bütün olarak yutunuz. Tabletleri, yemekler sırasında veya yemekten önce ya da sonra alabilirsiniz. Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

Delix ilacın yan etkileri nelerdir?

Nefes darlığı ya da öksürük (Bunlar akciğer hastalığı belirtisi olabilir). • Deride kolay berelenme, kanamanın normalden uzun sürmesi, kanama belirtisi (dişeti kanaması), deride mor noktalar, deride pıhtılaşma lekeler ya da normalden daha kolay enfeksiyon gelişmesi, boğaz ağrısı, ateş, yorgunluk, baş dönmesi, deride ...

Delix 25 mg günde kaç tane içilir?

İlacın kesilmesi mümkün değilse, doktorunuz tedavinize en düşük dozda ramipril ile (günde ½ adet DELİX 2.5 mg Tablet) başlayacaktır. Daha sonra tedaviye, günde 1 adet DELİX 2.5 mg PLUS ile devam edilebilir. En yüksek günlük doz, 2 adet DELİX 2.5 mg PLUS.

Delix 5 mg ne zaman kullanılır?

DELİX 5 mg PLUS, iki etkin maddenin birbirini tamamlayan tansiyon düşürücü etkilerinden yararlanmanın gerektiği yüksek kan basıncı (esansiyel hipertansiyon) tedavisinde kullanılmaktadır.

Delix ne zaman içilmeli?

Uygulama yolu ve metodu: DELİX PLUS ağızdan alınır. Günlük dozu, sabah tek doz olarak alınız. Tabletleri her gün aynı saatte alınız. Tabletlerinizi her gün aynı saatte almanız, kan basıncınız üzerinde en iyi etkiyi elde etmenizi sağlayacaktır.

Delix ilacı ne işe yarar?

— Hipertansiyon (tansiyon yüksekliği) tedavisi: Hipertansiyon (tansiyon yüksekliği) tedavisinde, olağan başlangıç dozu günde bir kez 1,25 mg yarım veya 2,5 mg'lık bir tablettir. Kan basıncınız düzene girene kadar doktorunuz uygun miktarı ayarlayacaktır.