Silifkenin genel özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Silifkenin genel özellikleri nelerdir?
  2. Silifke ismi nereden gelmiştir?
  3. Silifke coğrafi türü nedir?
  4. Silifke Ovası kaç dönüm?
  5. Susanoğlu ismi nereden gelir?
  6. Varsak Türkleri nerede?
  7. Selefkia Patkara ne kadar?
  8. Silifke Ovası hangi ilde?
  9. Silifke Kayseri kaç saat sürüyor?
  10. Iğdır Ovası kaç dönüm?
  11. Susanoglu nasil bir yer?
  12. Silifke'nin coğrafi türü nedir?
  13. Tarsus hangi Türk boyundan?

Silifkenin genel özellikleri nelerdir?

Silifke ilçesi ‰'u dağlık, 'i ovalık olmak üzere 2943 kilometrekarelik yüzölçümü ile il yüzölçümünün 'ini kapsamaktadır. Kıyı kesiminde tipik Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede yazlar sıcak ve kurak; kışlar ılık ve yağışlıdır.

Silifke ismi nereden gelmiştir?

Selefkos Nikador Taşucunda bulunan ağa (Holmi) Limanı halkını bugünkü Silifke'nin yerine getirerek kendi adını verdiği Selefkiya'yı (Silifke) kurmuştur. Selefkos Nikador kendi adına değişik yerlerde dört Silifke şehri kurduğu halde bugün ayakta yalnız bizim Silifke kalmıştır. İ. Ö.

Silifke coğrafi türü nedir?

COĞRAFİ DURUMU Silifke ilçesi %89'u dağlık, %11'i ovalık olmak üzere 2943 kilometrekarelik yüzölçümü ile il yüzölçümünün %18'ini kapsamaktadır. Kıyı kesiminde tipik Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede yazlar sıcak ve kurak; kışlar ılık ve yağışlıdır.

Silifke Ovası kaç dönüm?

Silifke ilçesi %89'u dağlık, %11'i ovalık olmak üzere 2693 km2 yüzölçümü ile il yüzölçümünün %18'ini kapsamaktadır. Kıyı kesiminde tipik Akdeniz ikliminin hâkim olduğu ilçede yazlar sıcak ve kurak; kışlar ılık ve yağışlıdır.

Susanoğlu ismi nereden gelir?

SUSANOĞLU (CORASİUM) Silifke – Mersin karayolunun 15. kilometresindeki, bugün bir tatil beldesi olan Susanoğlu'nun antik ismi Corasium'dur. Geç Roma dönemine ait kent İsauria valisi Flavius Uranius (367-375) tarafından kurulmuştur.

Varsak Türkleri nerede?

Kayseri Varsakları ya da Yahyalı Varsakları : Kayseri iline bağlı Yahyalı ilçesinin yüksek kesimlerinde Kapuzbaşı Şelalesi'nin bulunduğu bölgede yaşayan Varsak Türkmenleri, Avlağa, Balcıçakırı, Büyükçakır, Çubukharmanı, Delialiuşağı, Kapuzbaşı, Ulupınar, Yeşilköy köylerinde yaşamlarını devam ettirmektedirler.

Selefkia Patkara ne kadar?

Ağızda ince yapılı, hafif, yumuşak tanenli ve belirgin asiditeli. Sevimli bir piknik şarabı. 12-14 derecede sunulmalı, mezeler, başlangıçlar, beyaz ve pembe etlerle yudumlanmalı. 45 TL ( + – ) Fiyatlar tadımın yapıldığı tarihe aittir.

Silifke Ovası hangi ilde?

Göksu Deltası; Orta Toroslar eteğinde bulunan Mersin İli'ne bağlı Silifke İlçesi'nin güney kenarında, Göksu Irmağının oluşturduğu kıyı ovası üzerindedir. Doğusunda Erdemli, batısında Gülnar, Güneyinde Akdeniz, Kuzeyinde Konya ile çevrili il merkezine 85 km uzaklıktadır.

Silifke Kayseri kaç saat sürüyor?

Silifke - Kayseri arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 7 saat 42 dakika sürmektedir.

Iğdır Ovası kaç dönüm?

3539 km² ölçüme sahip olan Iğdır ilinde toprakların % 26'sı kadarı (922 km²) ova arazisinden oluştuğu görülmektedir. Bu ovalık alanın yaklaşık olarak 73.768 ha'lık ekilen ve dikilen tarım alanlarından oluşur.

Susanoglu nasil bir yer?

Suları oldukça temiz ve sığ olan Plajda rahat bir şekilde yüzme de öğrenilebilir. Mersin'in sahil hattında bulunan Susanoğlu plajının kum kalitesi oldukça yüksektir. Bölgedeki yaz nüfusu her geçen gün yükselmektedir. Özellikle yazın Susanoğlu 200.000'den fazla kişiyi ağırlar.

Silifke'nin coğrafi türü nedir?

COĞRAFİ DURUMU Silifke ilçesi %89'u dağlık, %11'i ovalık olmak üzere 2943 kilometrekarelik yüzölçümü ile il yüzölçümünün %18'ini kapsamaktadır. Kıyı kesiminde tipik Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede yazlar sıcak ve kurak; kışlar ılık ve yağışlıdır.

Tarsus hangi Türk boyundan?

14. yüzyıla ait bir Memlûk (Devletü't-Turkiyye) kaynağında Tarsus Türkmenleri (el-Varsak; Türkmân-ı Tarsus ) tabiri kullanılan Varsaklar Oğuz (Türkmen) boylarından biri olarak zikredilmiştir.