Akciğer sönmesi neden kaynaklanır?

İçindekiler:

  1. Akciğer sönmesi neden kaynaklanır?
  2. Bir insanın akciğeri sönerse ne olur?
  3. Akciğerde baloncuk hastalığı nedir?
  4. Akciğer sönmesi tedavisi nasıl olur?

Akciğer sönmesi neden kaynaklanır?

Akciğer sönmesi burada bulunan havanın hacminin giderek artması sonucu akciğer dokusu üzerindeki baskıya bağlı olarak ortaya çıkar. En sık toraks travmalarına bağlı ortaya çıkar. Herhangi bir sebeple akciğer dokusunun bütünlüğünde bozulma olduğunda, buradan sızan hava pnömotoraksa neden olabilir.

Bir insanın akciğeri sönerse ne olur?

Altta yatan akciğer hastalığı nedeniyle solunum kapasiteleri zaten sınırlı olan hastalarda ortaya çıkan akciğer sönmesi ise daha ciddi, hayatı tehdit eden bir klinik tabloya neden olur ve ani başlangıçlı şiddetli ağrı ile nefes darlığı çoğu kez hastayı hemen acil servise başvurmaya zorlar.

Akciğerde baloncuk hastalığı nedir?

Akciğer yüzeylerinde oluşabilecek ve sağlıklı kişilerde herhangi bir rahatsızlığa sebep olmayan bleb veya bül olarak adlandırılan hava keseciklerinin patlayarak akciğerin içindeki havanın plevra yapraklarının arasına dolması nedeniyle oluşan basınç farkının altında akciğer çöker ve primer (birincil) spontan (kendi ...

Akciğer sönmesi tedavisi nasıl olur?

Akciğer Sönmesi Tedavisi Tedavide hastanın takibi, iğne aspirasyonu, kapalı su altı drenajı (tüp torakostomi), göğüs duvarının cerrahi işlem ile açılması torakoskopik cerrahi gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.