Türkiye uzay ajansı ne yaptı?

İçindekiler:

  1. Türkiye uzay ajansı ne yaptı?
  2. Türkiye Uzay Üssü ne zaman kurulacak?
  3. Türkiye uzaya ne zaman roket gönderecek?
  4. Türk Uzay Ajansı Başkanı kimdir?
  5. Uzay Ajansı Başkanı kimdir?
  6. Türk Uzay Ajansı ne zaman kurulmuştur?

Türkiye uzay ajansı ne yaptı?

Türkiye Uzay Ajansı, uzay ve havacılık bilimi ve teknolojilerinin gelişimini ve yaygınlaştırılmasını destekleyici nitelikte finans, hukuk, yönetim, işletme, pazarlama ve benzeri konularda çalışmalar yapan, Türkiye'nin uzaya yönelik hak ve menfaatlerinin korunması ve güvence altına alınması için ulusal ve uluslararası ...

Türkiye Uzay Üssü ne zaman kurulacak?

Türk Uzay Ajansı ilk görevini gerçekleştirerek, Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenen politikalar doğrultusunda hazırlanan Milli Uzay Programı'nı tarihinde Türk kamuoyuna açıkladı.

Türkiye uzaya ne zaman roket gönderecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanan programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyu ile paylaştı. Türkiye'nin uzay yolculuğundaki hedeflerinin anlatıldığı 10 maddelik stratejik hedeflerden oluşan program ile 2023'te Ay'a roket fırlatılacak.

Türk Uzay Ajansı Başkanı kimdir?

Serdar Hüseyin Yıldırım Yüksek lisansını Berlin Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında yaptı. Kadir Has Üniversitesinde hava yolu işletmeciliği dersleri verdi. Çeşitli hava yolu şirketlerinde proje danışmanlığı ve yönetici pozisyonlarında görev yaptı.

Uzay Ajansı Başkanı kimdir?

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye'nin 2023 sonunda aya ulaşacağını belirterek, "Dünya çapında olay olacak. Yerli bir roket ile yerli tasarım uzay aracı ile aya bu kadar kısa sürede ulaşabilmiş başka bir devlet, başka bir millet yok” dedi.

Türk Uzay Ajansı ne zaman kurulmuştur?

13 Aralık 2018 Türkiye Uzay Ajansı/Kuruluş tarihi