GLUCOPHAGE yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. GLUCOPHAGE yan etkileri nelerdir?
  2. GLUCOPHAGE 1000 mg ne işe yarar?
  3. GLUCOPHAGE 1000 günde kaç tane içilir?
  4. Glıfor 1000 mg zayıflatır mı?
  5. Metformin ne zaman alınmalı?
  6. Lantus insülin nasıl kullanılır?
  7. Glukofen nedir ne işe yarar?

GLUCOPHAGE yan etkileri nelerdir?

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür. Hasta hissetme (bulantı), hasta olma (kusma), ishal, karın ağrısı (abdominal ağrı) ve iştah kaybı gibi sindirim problemleri. Bu yan etkiler, genellikle tedavinin başlangıcında olur.

GLUCOPHAGE 1000 mg ne işe yarar?

Bu tür ilaçlar şeker hastalığını (diyabet) tedavi etmede kullanılırlar. Her bir film kaplı tablet 1000 mg metformin hidroklorür içeren 100 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. GLUCOPHAGE beyaz, oval, bikonveks, her iki yüzünde kırılma çizgisi ve bir yüzünde «1000» yazısı bulunan film kaplı tablettir.

GLUCOPHAGE 1000 günde kaç tane içilir?

İnsülin de kullanıyorsanız, doktorunuz GLUCOPHAGE'a nasıl başlamanız gerektiğini size anlatacaktır. Diyabetin önlenmesi için kullanımı: Standart başlangıç dozu yemekler ile birlikte veya yemeklerden sonra günde 2 doza bölünmüş şekilde 1000 ila 1700 mg metformin hidroklorürdür.

Glıfor 1000 mg zayıflatır mı?

Diğer diyabet ilaçlarının aksine kilo aldırmaz, hatta hasta diyet ve egzersize devam ettiği sürece kilo vermeye yardımcı olabilir. En sık görülen yan etkileri; mide bulantısı veya kusma, şiddetli karın ağrısı, ishal ve iştah kaybıdır.

Metformin ne zaman alınmalı?

Metformin alone (Glucophage XR): Günde tek sefer akşam yemeğiyle 500 mg olacak şekilde alınır. Kan şekerinin ölçümünü takiben doktorunuz dozu arttırabilir. Hiçbir şekilde günlük alınan doz 2000 mg'ı aşmamalıdır.

Lantus insülin nasıl kullanılır?

Lantus günde bir kez uygulanacak bazal bir insülindir ve gün içinde herhangi bir zamanda, tercihen her gün aynı saatte verilebilir. Gerekirse, Lantus normal doz saatinden üç saat öncesine veya sonrasına kadar uygulanabilir.

Glukofen nedir ne işe yarar?

Metformin (Glukofaj, Glukofen) bir diyabet ilacıdır. Yumurtlama bozukluğu zemininde yatan bir insulin direnci nedeniyle bu ilaçlar bir yandan kilo vermeye öte yandan hamile kalmaya yardımcı olabilmektedir.